Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC: Η Bank of America θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος από την επικειμένη αύξηση των επιτοκίων

RBC: Η Bank of America θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος από την επικειμένη αύξηση των επιτοκίων
Μετά την αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2016, η Fed προανήγγειλε τρεις ακόμα για το τρέχον έτος
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα περιμένουν πως και πως την επόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed), καθώς θα αποτελέσει μία αφορμή για αύξηση των εσόδων, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.
Μετά την αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2016, η Fed προανήγγειλε τρεις ακόμα για το τρέχον έτος.
Ωστόσο, με βάση τα διαφορετικά εσωτερικά μοντέλα λειτουργίας της κάθε τράπεζας, ορισμένες θα επωφεληθούν περισσότερο, τόσο από πλευράς εσόδων αλλά και επιδόσεων στις μετοχές τους.
Σύμφωνα με την Royal Bank of Canada (RBC), τα 20 μεγαλύτερα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα αυξήσουν κατά 7,1% τα έσοδά τους από το κόστος δανεισμού, στην περίπτωση που η συνολική αύξηση των επιτοκίων για το 2017 κυμανθεί στις 100 με 200 μονάδες (2%) βάσης.
Στην περίπτωση της αύξησης κατά 200 μονάδες βάσης, οι πιο κερδισμένες θα είναι οι Comerica, Citizens Financial Group και Regions Financial Corporation.
Αν όμως ισχύσει το σενάριο των 100 μονάδων βάσης, που σύμφωνα με λοιπούς αναλυτές είναι και το πιθανότερο, ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι η Bank of America.
«Μεταξύ των 20 τραπεζών, οι μετοχές που θα επωφεληθούν περισσότερο θα είναι των BAC (Bank of America), CFG (Citizens Financial Group), CMA (Comerica), JPM (JPMorgan Chase), MTB (M&T Bank), και RF (Regions Financial)», συμπληρώνει η RBC.
Μετά την εκλογή του Donald Trump στις 8 Νοεμβρίου 2016, ο τραπεζικός δείκτης του S&P 500 έχει σημειώσει συνολικά κέρδη 25%!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης