Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο εποπτικό όργανο για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα σχεδιάζει η Πορτογαλία

Νέο εποπτικό όργανο για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα σχεδιάζει η Πορτογαλία
Η νέα οντότητα θα είναι ανώτερη της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της χώρας (CMVM), αλλά και της αρχής που εποπτεύει τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά ταμεία
Νέο εποπτικό όργανο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα σχεδιάζει να δημιουργήσει η Πορτογαλία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει ένα εποπτικό όργανο που θα αναλάβει τις τυχόν διασώσεις τραπεζών, αλλά και συνολικά την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Πορτογαλίας.
Η νέα οντότητα θα είναι ανώτερη της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της χώρας (CMVM), αλλά και της αρχής που εποπτεύει τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά ταμεία.
Η νέα αρχή θα πάρει αρμοδιότητες που κανονικά έχει η Τράπεζα της Πορτογαλίας, κάτι που ενδέχεται να είναι αντίθετο στις πανευρωπαϊκές προσπάθειες η εποπτεία των τραπεζών να ανήκει σε ευρωπαϊκά όργανα.
Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Mario Centeno, δήλωσε πως αυτή η αλλαγή είναι απαραίτητη, μετά τις αποτυχίες μεγάλων τραπεζών στη χώρα, που «μας αναγκάζουν να αναρωτηθούμε για την αποτελεσματικότητα του εποπτικού συστήματος».

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης