Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά αμετάβλητη η Wall Street - Στην ΕΚΤ στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών

Οριακά αμετάβλητη η Wall Street - Στην ΕΚΤ στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών
Πλέον οι επενδυτές αναμένουν τα αυριανά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αλλά και τη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed την ερχόμενη εβδομάδα
Οριακά αμετάβλητη παραμένει η Wall Street στην εκκίνηση της σημερινής, Πέμπτη 9 Μαρτίου, συνεδρίασης, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Αναλυτικότερα, αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα βασικά επιτόκια αναφοράς, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Συγκεκριμένα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος παραμένει στο επίπεδο του 0%, αυτό που αφορά πράξεις διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο επίπεδο του 0,25% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο επίπεδο του -0,40%.
Όσον αφορά τα μη συμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής, το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι θα εξακολουθήσει να διενεργεί μηνιαίες αγορές ύψους 80 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (asset purchase programme - APP) μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα και ότι από τον Απρίλιο του 2017 προβλέπεται ότι το ύψος των καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού θα διαμορφωθεί σε 60 δισ. ευρώ μηνιαίως μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2017 ή και αργότερα, εφόσον χρειαστεί, και πάντως έως ότου το Διοικητικό Συμβούλιο διαπιστώσει μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού η οποία να είναι συμβατή με την επιδίωξή του για τον πληθωρισμό.
Η πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης είναι προς το παρόν αναγκαία, τόνισε ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου, αγνοώντας τις πιέσεις του Βερολίνου για τερματισμό του QE.
Απαντώντας ωστόσο στις επικρίσεις που δέχεται η Γερμανία από τις ΗΠΑ περί χειραγώγησης του ευρώ, ο Draghi τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος επιθέσεων.
Όπως εξήγησε η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη, το νόμισμα της Γερμανίας είναι το ευρώ και την πολιτική του ενιαίου νομίσματος την καθορίζει η ΕΚΤ.
Στα της συνεδρίασης, αμετάβλητος στις 20.855,46 μονάδες διαμορφώνεται ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones.
Στις 5.832,56 μονάδες διαπραγματεύεται ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, με οριακή πτώση 0,09%.
Ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 βρίσκεται στις 2.362,81 μονάδες.
Πλέον οι επενδυτές αναμένουν τα αυριανά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αλλά και τη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed την ερχόμενη εβδομάδα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης