Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Τα 50 δολ. είναι πιο πιθανό να είναι το «ταβάνι» παρά το «πάτωμα» για την τιμή του πετρελαίου

Commerzbank: Τα 50 δολ. είναι πιο πιθανό να είναι το «ταβάνι» παρά το «πάτωμα» για την τιμή του πετρελαίου
Μικρή η συμμόρφωση των παραγωγών με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ
Η συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου δεν φαίνεται να έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα όσον αφορά στην προσφορά.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως υποστηρίζει και αναλυτής της Commerzbank, τα 50 δολ. ανά βαρέλι μπορεί να αποδειχθεί ότι θα είναι η κορυφή.
«Η συμμόρφωση εντός του ΟΠΕΚ είναι λιγότερο από 50% εάν αποκλείσεις το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία που δεν μπορούν να επωμιστούν όλο το βάρος μακροπρόθεσμα» επισημαίνει ο Eugen Weinberg της Commerzbank.
Την ίδια στιγμή, ενώ η μείωση της παραγωγής θα μπορούσε να είναι σε εξέλιξη από κάποιους συμμετέχοντες στη συμφωνία, τα νούμερα των εξαγωγών δεν είναι περιοριστεί γι' αυτό και η προσφορά στην αγορά εξακολουθεί να είναι αυξημένη.
«Τα νούμερα των εξαγωγών είναι στο ίδιο επίπεδο με τον περασμένο Δεκέμβριο, κάτι που αποδεικνύει ότι η μείωση της παραγωγής πετρελαίου έχει μικρή επίδραση στα επίπεδα της αγοράς» πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Commerzbank, «η αγορά ψάχνει για ανάκαμψη της τιμής από τα σημερινά επίπεδα, αλλά καθώς φαίνεται ότι μια περικοπή της παραγωγής δεν είναι αρκετή για να οδηγήσει σε έλλειμμα, νομίζω ότι τα 50 δολ. ανά βαρέλι είναι πιο πιθανό να είναι το ''ταβάνι'' παρά το ''πάτωμα''.
Είναι πιθανό η τιμή του πετρελαίου να υποχωρήσει και κάτω από τα 40 δολ. ανά βαρέλι το 2017».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης