Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για 2η θητεία εκλέγεται αύριο 9/3 ο Tusk εκτός απροόπτου - Λυσσαλέα αντίδραση από την πολωνική κυβέρνηση

Για 2η θητεία εκλέγεται αύριο 9/3 ο Tusk εκτός απροόπτου - Λυσσαλέα αντίδραση από την πολωνική κυβέρνηση
Ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις και την ανάδελφη στάση της πολωνικής κυβέρνησης, η επανεκλογή του Tusk θεωρείται σχεδόν δεδομένη απόφαση της αυριανής συνόδου κορυφής της Ε.Ε., μιας και συγκεντρώνει την απαραίτητη συναίνεση και απαιτεί απλή πλειοψηφία
Εντύπωση προκαλεί η εμμονή της πολωνικής κυβέρνησης να προσπαθεί να αποτρέψει - μόνη της μεταξύ των 28 χωρών-μελών της Ε.Ε. - με κάθε μέσο την επανεκλογή του Πολωνού (πρώην πρωθυπουργού) Donald Tusk στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Σε μια ακόμα χαρακτηριστικά ανάδελφη ενέργεια, η ευρωσκεπτικιστική πολωνική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 όλες τις υπόλοιπες 27 χώρες της Ε.Ε. να μην επιχειρήσουν να παρατείνουν τη θητεία του Tusk στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για 30 ακόμα μήνες.
Ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις και την ανάδελφη στάση της πολωνικής κυβέρνησης, η επανεκλογή του Tusk θεωρείται σχεδόν δεδομένη απόφαση της αυριανής συνόδου κορυφής της Ε.Ε., μιας και συγκεντρώνει την απαραίτητη συναίνεση και απαιτεί απλή πλειοψηφία.
Η δεξιά πολωνική κυβέρνηση του κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS) κατηγορεί τον κεντρώο Tusk ότι ξεπέρασε τις αρμοδιότητές του όταν την επέκρινε για τη σύγκρουσή της με την αντιπολίτευση επί του εξαιρετικά κρίσιμου ζητήματος της ελευθερίας του Τύπου στην Πολωνία.
Ο ηγέτης του PiS, Jaroslaw Kaczynski και ο Tusk έχουν υπάρξει επί μακρό χρόνο ανυποχώρητοι πολιτικοί αντίπαλοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης