Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Όχι και τόσο μεγάλη απειλή οι Ευρωπαίοι λαϊκιστές – Χάνουν συνεχώς έδαφος

Bloomberg: Όχι και τόσο μεγάλη απειλή οι Ευρωπαίοι λαϊκιστές – Χάνουν συνεχώς έδαφος
Στην Ολλανδία, το PVV του Wilders συγκέντρωνε 40 θέσεις στο Κοινοβούλιο κατά τις δημοσκοπήσεις του Ιανουαρίου, ενώ στις πρόσφατες έφτασε στις 25
Τις συνεχόμενες απώλειες των λαϊκίστικων κομμάτων στην Ευρώπη επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, σχολιάζοντας ότι πλέον «δεν είναι τόσο μεγάλη απειλή».
Ενδεικτικά, στην Ολλανδία, το εθνικιστικό PVV του Geert Wilders συγκέντρωνε 40 θέσεις στο Κοινοβούλιο κατά τις δημοσκοπήσεις του Ιανουαρίου, ενώ στις πρόσφατες έφτασε στις 25, κάτω από το κόμμα του πρωθυπουργού Mark Rutte.
Ο κ. Wilders εστιάζει τη ρητορική του κατά της μετανάστευσης, με μία ιδιαίτερη «προτίμηση» στους Μαροκινούς.
Οι εκλογές στην Ολλανδία θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου 2017.
Σε ό,τι αφορά τις αμέσως επόμενες εκλογές στην Ευρώπη, αυτές της Γαλλίας (23 Απρίλιου – 7 Μαΐου), το Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen έχει φτάσει στο 26% στον α’ γύρο, από 30% που ήταν τον Νοέμβριο.
Στον β’ γύρο η Γαλλίδα πολιτικός ηττάται από τον κεντρώο κ. Emmanuel Macron.
Στη Γερμανία, όπου οι εκλογές θα διεξαχθούν τον ενδεχόμενο Σεπτέμβριο, το ξενοφοβικό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) έχει χάσει σημαντικό έδαφος στις δημοσκοπήσεις, βρισκόμενο πλέον στο 10%, από 15% τον Σεπτέμβριο του 2016.
Το Bloomberg επισημαίνει ότι και το ιταλικό ευρωσκεπτικιστικό «Κίνημα Πέντε Αστέρων» έχει σημειώσει απώλειες, αν και οριακές, με τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να φτάνουν το 27%, από 30% και παραπάνω που ήταν το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης