Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξημένο ρίσκο βραχυπρόθεσμα «βλέπει» για τη Wall Street (και) η JPMorgan

Αυξημένο ρίσκο βραχυπρόθεσμα «βλέπει» για τη Wall Street (και) η JPMorgan
Οι μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, το ρυθμιστικό πλαίσιο και τα δημοσιονομικά, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν πριν το 2018 
Στην ομάδα των «bear» για τη Wall Street εισέρχεται πλέον και η JPMorgan, η οποία, πραγματοποιώντας μία «στροφή», κάνει λόγο για κίνδυνο πτώσης βραχυπρόθεσμα στον δείκτη – βαρόμετρο S&P 500.
Η αμερικανική τράπεζα, αφού επισημαίνει πως ο στόχος των 2.400 που έχει θέσει για τον δείκτη μέσα στο 2017 έχει σχεδόν επιτευχθεί, επικαλείται για τις εκτιμήσεις τις αυξημένες προσδοκίες για τις οικονομικές πολιτικές που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του Donald Trump.
Οι μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, το ρυθμιστικό πλαίσιο και τα δημοσιονομικά, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν πριν το 2018 από την αμερικανική κυβέρνηση, γεγονός που ενδέχεται να απογοητεύσει τους επενδυτές.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζει η JPMorgan, διαπιστώνεται ότι οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες – εισαγωγείς με ευαισθησία στο επίπεδο των μισθών, έχουν αποδώσει υπό του δέοντος κατά τη διάρκεια του «ράλι Trump», μετά την 8η Νοεμβρίου 2016.
Αρνητικά συμβάλουν και οι μετριοπαθείς δηλώσεις μερικών εκ των αξιωματούχων της Federal Reserve, οι οποίοι συστήνουν μία πιο ήπια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, μη συμμεριζόμενοι ότι οι επενδυτές έχουν ήδη προεξοφλήσει τις τρεις αυξήσεις των επιτοκίων για το 2017 (σσ: θα προκαλέσουν ενίσχυση του δολαρίου).
Επισημαίνεται πως η τράπεζα αναμένει (κατά μέσο όρο) κέρδη 128 δολάρια ανά μετοχή για τις εισηγμένες του S&P, το 2017.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης