Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Με αναπτυξιακές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις θα δημιουργήσουμε ένα νέο αφήγημα για την Ελλάδα

Θεοχαρόπουλος: Με αναπτυξιακές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις θα δημιουργήσουμε ένα νέο αφήγημα για την Ελλάδα
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, μίλησε στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
«Μόνο αν δώσουμε έμφαση στις αναπτυξιακές πολιτικές και υλοποιήσουμε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, θα δημιουργήσουμε ένα νέο αφήγημα για την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας  στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Κατά τον ίδιο, «η  χώρα χρειάζεται ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό αφήγημα για να ηττηθεί ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό αφήγημα συνεκτικό, προοδευτικό, αριστερό, με κοινωνικές αναφορές. με σύγχρονες θέσεις για ένα αναπτυξιακό κράτος, χωρίς μία επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας και με μία ιδιωτική οικονομία με κανόνες ανταγωνισμού που θα παράγει νέες θέσεις εργασίας».
Σημείωσε ότι «σε Ευρώπη και Ελλάδα έφθασε η ώρα για νέους ηγέτες με όραμα για αυτό το νέο ευρωπαϊκό, εθνικό και σοσιαλδημοκρατικό αφήγημα.
Πρέπει να διαλύσουμε οποιοδήποτε λαϊκίστικο αφήγημα.
Να αλλάξουμε το αφήγημα της απελπισίας, της μιζέριας και της ήσσονος προσπάθειας, που θέλει την χώρα μας καταδικασμένη».
Όπως είπε, «αν δεν το κάνουμε, τότε τα αδιέξοδα θα έρχονται όλο και πιο απειλητικά, με το δίλημμα «νέα μνημόνια ή Grexit».
Ένας είναι ο δρόμος της υπέρβασης της κρίσης, αυτός εντός ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς πολιτικής».
Μάλιστα, υπογράμμισε πως απαιτείται ένα νέο αφήγημα σε τρία επίπεδα, με πρώτο το κοινό ευρωπαϊκό αφήγημα, δεύτερο το εθνικό αφήγημα της συνεννόησης και τρίτο το νέο σοσιαλδημοκρατικό αφήγημα.
«Απαιτούνται εδώ και τώρα ρηξικέλευθες αλλαγές.
Και προφανώς για να γίνουν χρειάζονται έργα και όχι λόγια. Απαιτείται ωστόσο και ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και πολιτικές πρακτικές.
Νέοι άνθρωποι χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Για να υπάρξει ένα νέο αφήγημα για την χώρα, από όσους έχουμε την αντίληψη ότι η χώρα δεν πρέπει να είναι παγιδευμένη στα στενά γεωγραφικά της όρια, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και του κόσμου», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης