Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Τα μνημόνια πρέπει να υλοποιηθούν για να μπει τάξη στη χώρα

Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Τα μνημόνια πρέπει να υλοποιηθούν για να μπει τάξη στη χώρα
Κορυφαίος στόχος είναι η Ελλάδα να βρεθεί στη δεκάδα των σημαντικότερων τουριστικών προορισμών του πλανήτη
Στόχος του ΣΕΤΕ είναι ο αριθμός των επισκεπτών στην Ελλάδα να προσεγγίσει τα 35 εκατομμύρια και τα έσοδα τα 19 με 20 δισ. ευρώ έως το 2021.
Αυτό αποκάλυψε ο Ανδρέας Ανδρέαδης, πρόεδρος του ΣΕΤΕ, μιλώντας στο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών, σήμερα, Παρασκευή 3 Μαρτίου.
Πιο συγκεκριμένα, «ο ΣΕΤΕ έχει καταθέσει τον οδικό χάρτη για την Ελλάδα του 2021 σε όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα μας να προσεγγίσει τα 35 εκατομμύρια και ο τζίρος τα 19 με 20 δισ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κορυφαίος στόχος είναι η Ελλάδα να βρεθεί στη δεκάδα των σημαντικότερων τουριστικών προορισμών του πλανήτη.
Ως προς το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και το αν οι τουρίστες θα αυξάνονταν, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έκανε λόγο για καταστροφή και χαρακτήρισε αυτή την άποψη «ανοησία».
Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Αν η Ελλάδα διολισθήσει στη δραχμή θα έχουμε εκατομμύρια τουρίστες, αλλά οι Έλληνες θα βρίσκονται σε γκέτο με φράχτη να τους χωρίζει από τις τουριστικές περιοχές, στη λογική της Καραϊβικής.
Θα είναι η απόλυτη καταστροφή.
Σκοπός μας είναι οι επισκέπτες και οι ντόπιοι να βιώνουν καλά μαζί».
Αυτό που λείπει από τη χώρα είναι το σχέδιο, το όραμα, η ματιά προς το τέλος του ταξιδιού.
«Αυταπατάται όποιος νομίζει ότι τα μνημόνια φταίνε για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Τα μνημόνια πρέπει να υλοποιηθούν για να μπει τάξη», υποστήριξε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως η ανάπτυξη και η ευημερία θα έρθει όταν οι Έλληνες αποκτήσουν όραμα για το αύριο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιτυχής υλοποίηση του οράματος βρίσκεται στο DNA μας.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τοποθέτησε τον τουρισμό στους πυλώνες της ανάπτυξης στη χώρα μας, η οποία όπως εκτιμά θα προέλθει από τον τομέα των υπηρεσιών.
«Η Ελλάδα δε θα σωθεί ούτε με το τρίτο, το τέταρτο ή το δέκατο μνημόνιο. Θα σωθεί με όραμα», τόνισε ο κ. Ανδρεάδης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης