Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κοντά σε υψηλά 6 ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Φεβρουάριο 2017 - Στις 56 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Κοντά σε υψηλά 6 ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Φεβρουάριο 2017 - Στις 56 μονάδες ο PMI
Και οι τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης σημείωσαν υψηλά αρκετών μηνών
Κοντά σε υψηλά έξι ετών βρέθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, όντας μάλιστα σε κοινή γραμμή με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 56 μονάδες, έναντι 54,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 70 μηνών.
Βασικός παράγοντας για την ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος αποτέλεσε ο μεταποιητικός κλάδος, με τις νέες παραγγελίες και τις νέες επιχειρήσεις να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011, ενώ σημαντική ήταν η ενίσχυση και στον κλάδο υπηρεσιών, ο οποίος ενισχύθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πεντέμιση ετών.
Αναλυτικότερα, η Ιρλανδία παρέμεινε στην κορυφή της λίστας των χωρών που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα, με τον PMI να διαμορφώνεται στις 57,8 μονάδες, καταγράφοντας ωστόσο μία ελαφριά επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, και οι τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης σημείωσαν υψηλά αρκετών μηνών, με την Ισπανία να βρίσκεται να κατγράφει την σημαντικότερη επιτάχυνση, στις 57 μονάδες.
Η σημαντική άνοδος στις εξαγωγές και στις νέες παραγγελίθες επέδρασε θετικά στην εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων, που βρέθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς οι εταιρείες εκτιμούν ότι οι συνθήκες της οικονομίας και της αγοράς θα βελτιωθούν περαιτέρω κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης