Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Capital Markets: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός κίνδυνος για την τιμή του πετρελαίου

RBC Capital Markets: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός κίνδυνος για την τιμή του πετρελαίου
Σε κρίσιμο σημείο οι σχέσεις Ιράν - ΗΠΑ μετά τη νίκη του Donald Trump
Το Ιράν έχει επανέλθει στο προσκήνιο ως τον μεγαλύτερο γεωπολιτικό κίνδυνο για την τιμή του πετρελαίου λόγω των μέχρι στιγμής κινήσεων της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει ο Helima Croft της RBC Capital Markets, ο κίνδυνος το Ιράν να περάσει στην αντεπίθεση είναι ορατός μετά τις κυρώσεις που επέβαλε στις βάρος της χώρας η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
H ιρανική βιομηχανία πετρελαίου, που αντιπροσωπεύει τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της, έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα λόγω των κυρώσεων που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ.
Ωστόσο, η κυβέρνηση του Barack Obama είχε συμφωνήσει στην άρση των κυρώσεων τον Ιανουάριο του 2016 και είχε υπογράψει ένα κοινό σχέδιο δράσης λίγο πριν ο Trump εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.
Η διαμάχη, όμως, μεταξύ των δυο χωρών φαίνεται να έχουν κλιμακωθεί καθώς ο Λευκός Οίκος επέβαλε στις 3 Φεβρουαρίου του 2017 νέες κυρώσεις, ως απάντηση στη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.
Μάλιστα, η κυβέρνηση του Trump χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις ως τα «πρώτα βήματα» και προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα κάνει πλέον τα «στραβά μάτια» σε ό,τι θεωρεί εχθρική ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης