Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μπεζ Βίβλος» Fed: Αυξάνονται οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ - Συνεχίζεται η ήπια ανάκαμψη

«Μπεζ Βίβλος» Fed: Αυξάνονται οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ - Συνεχίζεται η ήπια ανάκαμψη
Σύμφωνα με τη Fed, η συναλλαγματική ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ προκαλεί αρνητικές συνέπειες στις αμερικανικές εξαγωγές και στον (εισερχόμενο) τουρισμό τους
Η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να αναπτύσσεται με ήπιο ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της χώρας, εντείνοντας το έλλειμμα εργατικού δυναμικού που καταγράφεται σε διάφορους τομείς και περιοχές της, δίχως να έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής μεγάλες πιέσεις στους μισθούς και στις τιμές (πληθωρισμός).
Αυτά, μεταξύ άλλων, επισημαίνει η Federal Reserve στη «Μπεζ Βίβλο» που δημοσίευσε σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, στην οποία περιέχονται εκτιμήσεις για τις μακρο-οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, τα οποία βασίζονται σε ανεπίσημες πηγές της αγοράς, πολύ συχνά σε μικρο-οικονομικό επίπεδο.
Οι εκτιμήσεις της Fed βασίζονται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2017.
Σύμφωνα με τη Fed, η αμερικανική οικονομία βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο επίπεδο πλήρους απασχόλησης, που αποτελεί έναν από τους δύο στόχους που υπηρετεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.
Ο έτερος στόχος - πληθωρισμός περί το 2% (=σταθερότητα τιμών) - δεν δείχνει να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να ξεφύγει εκτός ελέγχου, καθώς οι πληθωριστικές τάσεις και προσδοκίες παραμένουν εξασθενημένες.
Για την Fed, οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ συνεχίζουν να εκφράζουν αισιοδοξία για το βραχυπρόθεσμο οικονομικό τους μέλλον, αν και σε ελαφρά μικρότερο βαθμό σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσίευση της «Μπεζ Βίβλου».
Σύμφωνα με τη Fed, η συναλλαγματική ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ προκαλεί αρνητικές συνέπειες στις αμερικανικές εξαγωγές και στον (εισερχόμενο) τουρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης