Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάλυψη του συνταξιοδοτικού κενού της αλυσίδος BHS με 422 εκατ. ευρώ μετρητοίς συμφώνησε ο Philip Green

Κάλυψη του συνταξιοδοτικού κενού της αλυσίδος BHS με 422 εκατ. ευρώ μετρητοίς συμφώνησε ο Philip Green
Μετά τον συμβιβασμό που επετεύχθη, ο φορέας Pensions Regulator διέκοψε προσωρινά τα καταδιωκτικά μέτρα εναντίον του Green σε ένδειξη καλής θέλησης, μέχρι οριστικής διευθέτησης της υπόθεσης
Στην καταβολή έως 363 εκατ. στερλίνων (422 εκατ. ευρώ) σε μετρητά για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του συνταξιοδοτικού προγράμματος της μεγάλης χρεοκοπημένης βρετανικής αλυσίδος καταστημάτων ρούχων BHS που έκλεισε το 2016, συμφώνησε σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 με την βρετανική κυβέρνηση ο δισεκατομμυριούχος του λιανεμπορίου (Βρετανός) Philip Green.
Συγκεκριμένα, ο Green ήλθε σε συμβιβασμό με τον βρετανικό εποπτικό φορέα συνταξιοδότησης Pensions Regulator - που είχε ήδη ξεκινήσει ενέργειες επιβολής προστίμων και ανάκτησης κεφαλαίων από τον Green - για την καταβολή 363 εκατ. στερλίνων ως μέρος μιας «διευθέτησης τοις μετρητοίς» του χρηματοδοτικού κενού που άφησε στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των BHS η χρεοκοπία της αλυσίδος τον Απρίλιο του 2016 ενώ τελούσε σε προστασία από τους πιστωτές της, οδηγώντας 11 χιλ. ανθρώπους στην ανεργία.
Μετά την κατάρρευση των BHS, ο Greene - στον οποίο ανήκαν - εκλήθη προς εξέταση από μια υψηλού κύρους κοινοβουλευτική επιτροπή διερεύνησης της υπόθεσης στην οποία συμπεριφέρθηκε μάλλον με αλαζονεία, ενώ στο βρετανικό Κοινοβούλιο πολλοί βουλευτές ζήτησαν να χάσει τον τιμητικό τίτλο του «ιππότη» (Sir) που του έχει απονεμηθεί.
Μετά τον συμβιβασμό που επετεύχθη, ο φορέας Pensions Regulator διέκοψε προσωρινά τα καταδιωκτικά μέτρα εναντίον του Green σε ένδειξη καλής θέλησης, μέχρι οριστικής διευθέτησης της υπόθεσης.
Ανεξάρτητα από τα μέτρα εναντίον του Green, σε περίπτωση που αυτός δεν προχωρούσε στον ανωτέρω συμβιβασμό, το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των εργαζομένων του πρώην BHS θα εντασσόταν στο ειδικό πρόγραμμα διάσωσης Pension Protection Fund, υπό το οποίο οι συνταξιοδοτικές παροχές θα ήταν μικρότερες σε σύγκριση με τον συμβιβασμό που επετεύχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης