Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Δεν ντρέπομαι για τίποτα από όσα έχουμε κάνει - Είμαι περήφανος για το Ασφαλιστικό

Κατρούγκαλος: Δεν ντρέπομαι για τίποτα από όσα έχουμε κάνει - Είμαι περήφανος για το Ασφαλιστικό
Ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχεται ότι «δεν μπορούμε τώρα να ανατρέψουμε τη λιτότητα όπως πιστεύαμε ότι μπορούσαμε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης μας»
«Στη συνείδηση μου είμαι υπερήφανος για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ποτέ δεν είπα ότι είμαι περήφανος για το ύψος των συντάξεων».
«Στη συνείδηση μου είμαι υπερήφανος για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό αν και δεν μπορέσαμε να σώσουμε το ΕΚΑΣ γιατί δεν ήταν μέρος της διαπραγμάτευσης.
Ποτέ δεν είπα ότι είμαι περήφανος για το ύψος των συντάξεων.
Αυτές καθορίζονται από την κατάσταση της οικονομίας αλλά πρέπει να βλέπουμε την προοπτική», ανέφερε σε συνέντευξή του στην huffingtonpost.gr ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ ερωτηθείς για την αντικαταστάτριά του στο υπουργείο Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, είπε ότι «είναι απόλυτα ικανή και έχουμε συναντίληψη. Αισθάνομαι ότι συνεχίζει αυτό που ξεκινήσαμε μαζί».
Σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και δαιστων για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, έκανε λόγο για «τίμιο συμβιβασμό για να μην έχουμε επανάληψη του καλοκαιριού του 2015» εκφράζοντας την ελπίδα ότι «όπως κάναμε με την 13η σύνταξη θα μπορέσουμε να δώσουμε ΕΚΑΣ όσο προχωράει η οικονομία».
Ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχεται επίσης ότι «δεν μπορούμε τώρα να ανατρέψουμε τη λιτότητα όπως πιστεύαμε ότι μπορούσαμε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης μας»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης