Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτω από 4% το ποσοστό των μετοχών της Lloyds Bank που ελέγχει το βρετανικό Δημόσιο

Κάτω από 4% το ποσοστό των μετοχών της Lloyds Bank που ελέγχει το βρετανικό Δημόσιο
Το βρετανικό Δημόσιο έχει μέχρι στιγμής ανακτήσει σταδιακά 19 δισ. στερλίνες από τις 20,3 δισ. στερλίνες που στοίχισε στους Βρετανούς φορολογούμενους η κρατική διάσωση της Lloyds
Σε λιγότερο από 4% περιορίστηκε το ποσοστό των μετοχών της βρετανικής τραπέζης Lloyds Bank που ελέγχει το βρετανικό Δημόσιο, μετά τις νεότερες πωλήσεις 1% των τίτλων της (αξίας περίπου 500 εκατ. στερλίνων) που πραγματοποίησε το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 το υπουργείο, το ποσοστό που ελέγχει το βρετανικό κράτος - οι φορολογούμενοί του - στην Lloyds περιορίστηκε από 43% όταν διασώθηκε το 2008 με κρατικά κεφάλαια, σε 3,89% σήμερα.
Μέσω της πώλησης στην ελεύθερη χρηματιστηριακή αγορά των μετοχών που κατέχει στην Lloyds, το βρετανικό Δημόσιο έχει μέχρι στιγμής ανακτήσει σταδιακά 19 δισ. στερλίνες από τις 20,3 δισ. στερλίνες που στοίχισε στους Βρετανούς φορολογούμενους η κρατική διάσωση της Lloyds.
Η μεγάλη βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε χθες την εντυπωσιακή αύξηση των κερδών της κατά 158% σε 4,2 δισ. ευρώ για το 2016 σε σύγκριση με το 2015, λόγω της μικρότερης της αναμενόμενης απαιτούμενης διενέργειας προβλέψεων για καταβολή αποζημιώσεων στο πλαίσιο του σκανδάλου PPI περί ακατάλληλης πώλησης τραπεζασφαλιστικών προϊόντων προστασίας καταβολών δανειολήπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης