Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Στις 2.300 μονάδες ο S&P 500 το τέλος του 2017 - Στο υπέρτατο σημείο αισιοδοξίας οι επενδυτές

Goldman Sachs: Στις 2.300 μονάδες ο S&P 500 το τέλος του 2017 - Στο υπέρτατο σημείο αισιοδοξίας οι επενδυτές
«Υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις ελπίδες των προοπτικών και στην πραγματικότητα»
Σε συνέχεια των απαισιόδοξων προβλέψεών της για τις αμερικανικές αγορές, η Goldman Sachs προειδοποιεί τους επενδυτές για «φρένο» στη Wall Street μέχρι το τέλος του 2017, μη συμμεριζόμενη έτσι το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας.
Όπως εκτιμά ο David Kostin, αναλυτής της κολοσσιαίας αμερικανικής τράπεζας, ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 θα αυξηθεί έως και 2% από την τρέχουσα τιμή του (στις 2.360 μονάδες περί τις 19:45), για να σημειώσει στη συνέχεια πτώση 4% και να ανέλθει στις 2.300.
Επίσης, υπογραμμίζει ότι οι επενδυτές έχουν φτάσει «στο υπέρτατο σημείο αισιοδοξίας», κάτι που προμηνύει και την αντιστροφή του κλίματος…
«Υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις ελπίδες των επενδυτών (σσ: για τις οικονομικές πολιτικές του Donald Trump) και την πραγματικότητα.
Παρατηρείται μία γνωστική ασυμφωνία», σχολιάζει σε σχετικό του σημείωμα, συσταίνοντας στους επενδυτές να επικεντρωθούν σε μετοχές με μακροπρόθεσμες θετικές προοπτικές, και όχι στους «κερδισμένους» των πολιτικών της αμερικανικής κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Goldman υπήρξε άκρως απαισιόδοξη για μία ενδεχόμενη επικράτηση του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016.
Ωστόσο, μετά την πανηγυρική του νίκη έγινε… bull, για να αλλάξει στάση μετά και τα αντι-μεταναστευτικά διατάγματα του Ρεπουμπλικάνου…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης