Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Δεν θα εκταμιευθεί δόση προς την Ελλάδα πριν τον Ιούνιο του 2017

tags :
Citigroup: Δεν θα εκταμιευθεί δόση προς την Ελλάδα πριν τον Ιούνιο του 2017
Τρία είναι τα βασικά συμπεράσματα από το Eurogroup σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup
Δεν βλέπει εκταμίευση δόσης προς την Ελλάδα πριν τον Ιούνιο η Citigroup, σχολιάζοντας τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup.
Στο ημερήσιο σχόλιό της (21 Φεβρουαρίου 2017) η Citigroup κάνει λόγο για ένα μικρό βήμα μπροστά μετά τις χθεσινές αποφάσεις.
Τρία είναι τα βασικά συμπεράσματα από το Eurogroup σύμφωνα με τους αναλυτές.
Πρώτον, το ΔΝΤ παραμένει σε τροχιά συμμετοχής προς το παρόν, υπό την παραδοχή ότι το νέο πακέτο των δομικών μεταρρυθμίσεων θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Εάν θα συμμετάσχει τελικά οικονομικά στο πρόγραμμα παραμένει αβέβαιο, αλλά προς τον παρόν δεν αποχωρεί και αυτό είναι μια θετική εξέλιξη.,
Δεύτερον, το βασικό στοιχείο είναι οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, το οποίο προς το παρόν δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Η προσοχή στρέφεται σε λιγότερο πολιτικά τοξικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφευχθούν νέα μέτρα λιτότητας επί τους παρόντος.
Το βασικό σενάριο παραμένει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 (την ώρα που το ΔΝΤ προτείνει ως ρεαλιστικό στόχο το 1,5%).
Προς το παρόν παραμένει άγνωστο για πόσα χρόνια θα διατηρηθεί ο στόχος.
Τρίτο στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η συμφωνία του Eurogroup καταδεικνύει την ξεκάθαρη βούληση των Ευρωπαίων να αποφύγουν μια αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, εν όψει των εκλογών στην Ολλανδία (15 Μαρτίου).
Εν κατακλείδι, η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας βραχυπρόθεσμα, γεγονός που σημαίνει ότι η δόση δεν πρόκειται να εκταμιευθεί πριν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης