Τελευταία Νέα
Οικονομία

Wieser (EWG): Δεν φτάσαμε ούτε στο σημείο εκκίνησης με την Ελλάδα – Δεχτείτε τα μέτρα για να έρθουμε

Wieser (EWG): Δεν φτάσαμε ούτε στο σημείο εκκίνησης με την Ελλάδα – Δεχτείτε τα μέτρα για να έρθουμε
O επικεφαλής του Euro Working Group, Thomas Wieser, θεωρεί τεχνικά εφικτή μία συμφωνία στο Eurogroup στις 20/3
Δώστε την προ - νομοθέτηση μέτρων που αφορούν το αφορολόγητο, τις συντάξεις και τα Εργασιακά, για να γυρίσει το κουαρτέρο, δηλώνει ο επικεφαλής του Euro Working Group, Thomas Wieser, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», με τίτλο «Δεχτείτε τα μέτρα για να έρθουμε».
Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει ότι το αυτό που μπορούμε να περιμένουμε αύριο 20/2 είναι η καταγραφή προόδου και ένα «σημείο εκκίνησης» για τα μέτρα μετά το 2018, έτσι ώστε να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.
«Αυτό που μπορούμε να περιμένουμε από το Eurogroup της Δευτέρας είναι να καταγραφεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς, η οποία θα τους επιτρέψει να γυρίσουν στην Αθήνα», όπως αναφέρει.
Ο ίδιος θεωρεί τεχνικά εφικτή μία συμφωνία στο Eurogroup στις 20 Μαρτίου και όχι στο Eurogroup 20/2, λέγοντας μάλιστα πως «αν οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές συμφωνούσαν τώρα, αυτό το Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα ότι πληρούνται οι όροι για την επιστροφή τους και την έναρξη των συζητήσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, τότε σε τεχνικό επίπεδο είναι απολύτως εφικτό, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εγκαίρως και να έχουμε πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Μαρτίου».
Ο Thomas Wieser προειδοποιεί ότι οι καθυστερήσεις οδηγούν τις περισσότερες φορές σε χειρότερη συμφωνία, υπογραμμίζει ότι «δεν θέλουμε ούτε να σκεφτόμαστε τη μη συμμετοχή του ΔΝΤ» με δεδομένες τις αποπληρωμές που πρέπει να γίνουν, ιδίως στα μέσα Ιουλίου του 2017.
Τέλος, απορρίπτει τα σενάρια για Grexit σημειώνοντας πως «αυτές οι συζητήσεις τροφοδοτούνται από κάποιους ανθρώπους οι οποίοι ίσως να έχουν οικονομικό συμφέρον για τη δημιουργία αυτών των φημών, αλλά δεν βλέπω την παραμικρή βάση και ποτέ δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στο προσκήνιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης