Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Αν επιταχυνθεί η φυγή καταθέσεων, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υποχωρήσει

tags :
Citigroup: Αν επιταχυνθεί η φυγή καταθέσεων, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υποχωρήσει
Πάντως τα capital controls περιορίζουν τον κίνδυνο για σημαντικές εκροές, σύμφωνα με τη Citigroup
Αν επιταχυνθεί η φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υποχωρήσει, σημειώνει στο ημερήσιο σχόλιό της (17/02/2017) η Citigroup.
Με αφορμή τα στοιχεία για εκροές 2,5 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες τον Ιανουάριο του 2017, η Citigroup τονίζει ότι δεν αποτελούν μια σημαντική αλλαγή της τάσης, καθώς η καταθετική βάση είναι σταθερή εδώ και 1,5 χρόνο. '
Άλλωστε τα capital controls περιορίζουν τον κίνδυνο σημαντικών εκροών.
Ωστόσο η αμερικανική τράπεζα προειδοποιεί πως αν επιταχυνθούν οι εκροές καταθέσεων σε ορίζοντα εβδομάδων ή μηνών, η πίεση προς την κυβέρνηση θα ενταθεί και θα αναγκαστεί τελικά να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών, ώστε να κλείσει η β΄αξιολόγηση.
Σημειώνεται ότι στον τραπεζικό κλάδο καταγράφεται επιδείνωση σε όλους τους τομείς, λόγω των απαράδεκτων καθυστερήσεων στην αξιολόγηση.
Οι καταθέσεις μεταξύ 2 Ιανουαρίου 2017 και 15 Φεβρουαρίου του 2017 σημείωσαν μείωση 1,91 δισεκ. ευρώ και υποχώρησαν στα 130,2 δισεκ. μαζί με τις καταθέσεις δημοσίου και των επιχειρήσεων και νοικοκυριών στα 119,4 δισεκ. από 121,38 δισεκ.
Τα νέα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα αυξληθηκαν κατά 420 εκατ ευρώ.
Επίσης στο α΄ τρίμηνο του 2017 οι επιδόσεις των τραπεζών θα είναι σημαντικά υποβαθμισμένες, όπως έχει τονίσει το bankingnews.gr


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης