Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: H αξιολόγηση θα κλείσει αλλά όχι άμεσα - Δεν βιάζονται οι δανειστές - Δεν«βλέπει» Grexit

tags :
Citigroup: H αξιολόγηση θα κλείσει αλλά όχι άμεσα - Δεν βιάζονται οι δανειστές - Δεν«βλέπει» Grexit
Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας ή Grexit σύμφωνα με τη Citigroup
Το τρέχον αδιέξοδο Ελλάδας - δανειστών δεν πρόκειται να οδηγήσει σε κατάρρευση της διαπραγμάτευσης και χρεοκοπία ή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εκτιμά η Citigroup στο ημερήσιο σχόλιό της (15 Φεβρουαρίου 2017).
Ωστόσο η αμερικανική τράπεζα τονίζει ότι δεν αναμένεται μια συμφωνία άμεσα, καθώς οι δανειστές δεν βιάζονται, επειδή δεν επείγει η αποπληρωμή χρέους από την Ελλάδα το προσεχές διάστημα.
Η Citigroup σχολιάζει τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, ο οποίος απέκλεισε συμφωνία στη συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2017.
Όσον αφορά την επίσκεψη Moscovici στην Αθήνα, οι αναλυτές τονίζουν ότι θα επιχειρήσει να ξεμπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές.
Σχολιάζοντας τα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ δ΄τριμήνου 2016 η Citigroup τονίζει ότι τα στοιχεία είναι απρόβλεπτα από τρίμηνο σε τρίμηνο και σε μεγάλο βαθμό επηρεάζονται από τη δυναμική των εσόδων.
Πάντως οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάπτυξη 0,3% στο δ΄ τρίμηνο του 2016 σε ετήσια βάση, αντανακλά την τρέχουσα εικόνα της ελληνικής οικονομίας.
H Citigroup αμφιβάλλει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κοντά στο 3% το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης