Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επεισόδια σε διαδήλωση στο Παρίσι κατά αστυνομικών που βίασαν 22χρονο - Κρίσιμη η κατάστασή του

Επεισόδια σε διαδήλωση στο Παρίσι κατά αστυνομικών που βίασαν 22χρονο - Κρίσιμη η κατάστασή του
Ένας αστυνομικός κατηγορείται για βιασμό και ακόμα 3 για άσκοπη χρήση βίας ενώ όλοι απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους
Επεισόδια ξέσπασαν στη διάρκεια διαδήλωσης στα περίχωρα του Παρισιού μετά την επίσημη έρευνα που άνοιξε σε βάρος αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά έναν 22χρονο νεαρό με το κλομπ του κατά τη σύλληψή του στο Ολνέ σου Μπουά.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μπομπινί, που βρίσκεται κοντά στο Ολνέ σου Μπουά, και φώναζαν «δικαιοσύνη για τον Τεό».
Ο 22χρονος χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
. Ένας αστυνομικός κατηγορείται για βιασμό και ακόμα τρεις για άσκοπη χρήση βίας.
Και οι τέσσερις έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε ήρεμα, ωστόσο, κάποια στιγμή οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.
«Κάποια οχήματα, ανάμεσά τους και βανάκια των ΜΜΕ, τυλίχθηκαν στις φλόγες και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να διασωθεί ένα μικρό παιδί που βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο καιγόταν», αναφέρει ανακοίνωση των αρχών.
«Τα παιδιά μας είναι Γάλλοι», φώναξε μία γυναίκα, η οποία φορούσε παραδοσιακή αφρικανική φορεσιά στη διάρκεια της διαδήλωσης, προσθέτοντας ότι «είναι ντροπή να βλέπει κανείς τι συμβαίνει σήμερα στον τόπο των δικαιωμάτων του ανθρώπου».
Τα συνθήματα των διαδηλωτών θύμιζαν την υπόθεση των δύο νέων που σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία μέσα σε ένα εργοστάσιο ηλεκτρισμού στη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης, κάτι που αποτέλεσε την αιτία για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στα υποβαθμισμένα γαλλικά προάστια το 2005.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης