Τελευταία Νέα
Οικονομία

Απίστευτος Πετρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Οι επαγγελματίες μου ζητούν να αυξήσω τις εισφορές!

Απίστευτος Πετρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Οι επαγγελματίες μου ζητούν να αυξήσω τις εισφορές!
Οι αριθμοί ωστόσο τον διαψεύδουν, καθώς ένας στους τέσσερεις ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να πληρώσει διπλάσιες η και τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές 
Στα όρια του κλαυσίγελου ήταν οι χθεσινές 9/2/2017 δηλώσεις του υφυπουργού κοινωνικών ασφαλίσεων, κ. Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι διέσωσε τους ελεύθερους επαγγελματίες από τη λαίλαπα των ασφαλιστικών εισφορών.
«Περπατάω στο δρόμο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες του λένε "σωθήκαμε"», είπε στη Βουλή, ενώ αργότερα το βράδυ σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ξανακτύπησε λέγοντας «με σταματούν και μου ζητούν να αυξήσω τις εισφορές για να πάρουν μεγαλύτερες συντάξεις».
Οι αριθμοί ωστόσο τον διαψεύδουν, καθώς ένας στους τέσσερεις ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι το τέλος του μηνός πρέπει να πληρώσει διπλάσιες η και τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με πέρυσι ενώ 120.000 -130.000 έχουν κλείσει τα μπλοκάκια τους τελευταίους μήνες.
Ο αμειβόμενος με μπλοκάκι σε έως δύο εργοδότες για να γλιτώσει την αφαίμαξη του εισοδήματος του θα πρέπει να καταγγείλει στον ΕΦΚΑ τον εργοδότη του ο οποίος δε δέχεται τον επιμερισμό των εισφορών (9,22% ο εργαζόμενος και 17,88% ο εργοδότης), ρισκάροντας τη δουλειά του.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι «μπλοκάκηδες» θα υπογράφουν μια φόρμα ότι απασχολούνται σε έως δύο εργοδότες και δια αυτού του τρόπου θα δηλώσουν ότι υπάγονται στο άρθρο 39 και θα καταβάλουν εισφορά 9,22% .
Η φόρμα θα πρέπει να είναι διαθέσιμη πριν εκπνεύσει η προθεσμία πληρωμής.
Σημειώνουμε ότι περισσότεροι «μπλοκάκηδες» ήδη χρεώθηκαν εισφορές ως ελεύθεροι επαγγελματίες για το μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο, με βάση το εισόδημα του 2015.
Όμως, και η παλαιότερη ανακοίνωση της κ. Αχτσιόγλου και του κ. Πετρόπουλου «δώστε ότι προαιρείσθε έναντι και θα είστε ασφαλιστικά ενήμεροι» είναι προς το παρόν έωλη.
Ο υφυπουργός είπε χθες ότι δε μπορεί να δίνει κάποιος δύο ευρώ και να είναι ενήμερος. Θα τεθεί κάποιο κατώτατο όριο, ίσως το ύψος της εισφοράς που κατέβαλε με το προηγούμενο σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης