Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Προβάδισμα 4% του συνασπισμού CDU/CSU ενάντι των σοσιαλοδημοκρατών του SPD – Τρίτο με 11% το ΑfD

Γερμανία: Προβάδισμα 4% του συνασπισμού CDU/CSU ενάντι των σοσιαλοδημοκρατών του SPD – Τρίτο με 11% το ΑfD
Σημειώνεται ότι σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα της GMS, το CDU/CSU έχει απώλειες 3%, ενώ το SPD αύξησε κατά 9% το ποσοστό του 
Προβάδισμα,  τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έχει πλέον ο συνασπισμός CDU/CSU της Angela Merkel έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Martin Schulz, όπως διαπιστώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας GMS.
Ειδικότερα, οι Χριστιανοδημοκράτες συγκεντρώνουν 33%, έναντι 29% του SPD, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται με 11% (-2%) το αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (ΑfD).
Σημειώνεται ότι σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα της GMS, ο CDU/CSU έχει απώλειες 3%, ενώ το SPD αύξησε κατά 9% το ποσοστό του.
Στην ίδια έρευνα, Πράσινοι (Die Gruenen) και Αριστερά (Die Linke) θα λαμβάνουν 9% (-1%) και 8% (-2%) αντίστοιχα, ενώ το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) 6% (-1%).
Μία δεύτερη δημοσκόπηση, του Ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Ν24, καταλήγει σε ίδια περίπου ποσοστά: SPD 29% (+6%), CDU/CSU 33% (-4%), Die Gruenen και Die Linke χάνουν 2% αντίστοιχα και λαμβάνουν και τα δύο 8%, το ΑfD 11% και το FDP 6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης