Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ισπανική CaixaBank ολοκλήρωσε την εξαγορά του 84,5% της πορτογαλικής Banco BPI

Η ισπανική CaixaBank ολοκλήρωσε την εξαγορά του 84,5% της πορτογαλικής Banco BPI
Η Banco BPI κατάφερε να αποπληρώσει πλήρως τα δάνεια που είχε λάβει από το πορτογαλικό Δημόσιο, αντίθετα από τις μεγάλες πορτογαλικές τράπεζες Millennium BCP και CGD
Την εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης τραπέζης της Πορτογαλίας, Banco BPI, έναντι 645 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε η ισπανική CaixaBank, διπλασιάζοντας το ποσοστό συμμετοχής της σε αυτήν από 45% σε 84,5%, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 το πορτογαλικό χρηματιστήριο Euronext Lisbon.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μέτοχοι που κατέχουν το 15,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Banco BPI δεν συμμετείχαν στη δημόσια προσφορά της CaixaBank.
Η εξαγορά της πορτογαλικής τραπέζης χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για για να ολοκληρωθεί και αποτελεί μέρος της στρατηγικής της CaixaBank να ενισχύσει τα τραπεζικά της έσοδα εκτός της Ισπανίας, όπου αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στην παροχή δανείων.
Σύμφωνα με την CaixaBank, η συγχώνευσή της με την Banco BPI θα δημιουργήσει συνέργειες 84 εκατ. ευρώ ετησίως, περιλαμβανομένων 45 εκατ. ευρώ από 900 απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Η Banco BPI κατάφερε να αποπληρώσει πλήρως τα δάνεια που είχε λάβει από το πορτογαλικό Δημόσιο, αντίθετα από τις μεγάλες πορτογαλικές τράπεζες Millennium BCP και CGD, που συνεχίζουν να οφείλουν μέρος των κρατικών δανείων που είχαν λάβει.
Τα καθαρά κέρδη της Banco BPI αυξήθηκαν κατά 33% το 2016, μετά την αύξηση των καθαρών εσόδων της από τόκους και την αποκλιμάκωση των διαγραφών μη εξυπηρετούμενων δανείων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης