Τελευταία Νέα
old

Έκτακτη σύσκεψη της ομάδας διαχείρισης ενεργειακής κρίσης ενόψει της κακοκαιρίας

Έκτακτη σύσκεψη της ομάδας διαχείρισης ενεργειακής κρίσης ενόψει της κακοκαιρίας
Το πλοίο με το φορτίο LNG αναμένεται να φθάσει στην Ρεβυθούσα τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/2.
Συνεδριάζει σήμερα 8/2 το απόγευμα η ομάδα διαχείρισης κρίσης, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στο ενεργειακό σύστημα της χώρας ενόψει της κακοκαιρίας του σαββατοκύριακου αλλά και του γεγονότος ότι θα καθυστερήσει για 2 ημέρες η παραλαβή ενός φορτίου LNG από την Αλγερία.
Το πλοίο δυναμικότητας 120 χιλ. κ.μ ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στη Ρεβυθούσα το απόγευμα του Σαββάτου 11/2 /2017.
Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες απέτρεψαν τον απόπλού του από το λιμάνι της Μπεχάουα το οποίο παρέμεινε κλειστό για 5 ημέρες.
Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι το πλοίο θα αποπλεύσει τα ξημερώματα της Πέμπτης 9/2 και αναμένεται να φθάσει στην Ρεβυθούσα τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/2.
Εφόσον στο μεσοδιάστημα υπάρξει αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και παράλληλα διαπιστωθεί ότι η στάθμη των δεξαμενών της Ρεβυθούσας είναι χαμηλή τότε η ΔΕΗ έχει ειδοποιηθεί ήδη από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να «γυρίσει» κάποιες από τις μονάδες της που λειτουργούν με φυσικό αέριο σε καύση πετρελαίου.
Ως εκ τούτου έχουν ληφθεί ήδη τα απαραίτητα μέτρα και εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αν και το σύστημα χρήζει συνεχούς παρακολούθησης.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης