Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: «Πυροτέχνημα» η δημοσκοπική εκτόξευση των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία;

DW: «Πυροτέχνημα» η δημοσκοπική εκτόξευση των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία;
«Η αδράνεια δεν μπορεί να επιφέρει μια τόσο ριζική μετατόπιση της κοινής γνώμης»
Η πρωτοφανής αύξηση των ποσοστών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στις δημοσκοπήσεις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Martin Schulz έχει αιφνιδιάσει ακόμη και τους πιο έμπειρους πολιτικούς αναλυτές, αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η Deutsche Welle.
Όπως αναφέρεται, στην τελευταία δημοσκόπηση του Forsa οι Σοσιαλδημοκράτες ενισχύονται εντός μιας εβδομάδας κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες και συγκεντρώνουν πλέον 31%, μειώνοντας έτσι τη διαφορά που τους χωρίζει από την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) της Καγκελάριου Angela Merkel στο 3%.
Προηγούμενη δημοσκόπηση του Insa έβλεπε το SPD να προηγείται μάλιστα των βασικών αντιπάλων του.
Την ώρα που ορισμένοι αναλυτές κάνουν λόγο για μια «πρωτοφανή μετατόπιση ψηφοφόρων που δεν έχει προηγούμενο», άλλοι εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικοί, συνιστώντας μια πιο ψύχραιμη και προσεκτική ανάγνωση των δημοσκοπήσεων.
«Δεν το πιστεύω πραγματικά.
Η αδράνεια δεν μπορεί να επιφέρει μια τόσο ριζική μετατόπιση της κοινής γνώμης», υποστηρίζει σχετικά ο νυν διευθυντής του δημοσκοπικού ινστιτούτου Mentefactum, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να αναδειχθεί το SPD πρώτη δύναμη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017 και να αφήσει πίσω την CDU/CSU και εκτιμώντας ότι τα ποσοστά τους στην κάλπη δεν θα ξεπεράσουν το 26 με 27%.
Υπάρχουν όμως και διαφορετικές προσεγγίσεις.
«Ο Martin Schulz καταφέρνει να επαναπατρίσει παλιούς ψηφοφόρους του SPD και να τους προσεγγίσει συναισθηματικά.
Τόσο ισχυρή μετατόπιση στη δημοτικότητα κομμάτων μέσα σε μια εβδομάδα είναι πρωτοφανής», σχολίασε προ ημερών ο επικεφαλής του Emnid.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης