Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κι όμως, υπάρχει μία χώρα που στηρίζει τις απόψεις του Donald Trump για το ΝΑΤΟ…

Κι όμως, υπάρχει μία χώρα που στηρίζει τις απόψεις του Donald Trump για το ΝΑΤΟ…
«Η κατάσταση της ασφάλειας δεν μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε»
Έναν αναπάντεχο σύμμαχο φαίνεται πως βρήκε ο Donald Trump στον «αγώνα» που κάνει για να αυξήσει την οικονομική συνδρομή των υπόλοιπων κρατών – μελών εντός της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
«Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει δίκιο που θέλει να στηλιτεύσει τις χώρες που δεν σηκώνουν το βάρος που τους αναλογεί στο ΝΑΤΟ.
Το να φτάσουν οι (κρατικές) δαπάνες όλων στο 2% του ΑΕΠ θα είναι επωφελές για την ασφάλεια των χωρών του δυτικού κόσμου», σχολίασε ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας, Raimundas Karoblis, μιλώντας από το Βίλνιους, τονίζοντας μάλιστα πως η χώρα του σκοπεύει να αυξήσει στο 2,5% του ΑΕΠ τις αμυντικές της δαπάνες έως το 2020, καθώς συνορεύει με την Ρωσία.
«Η κατάσταση της ασφάλειας δεν μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε.
Αντί να κρίνουμε την κυβέρνηση του κ. Trump, οφείλουμε να συνεργαστούμε μαζί της», πρόσθεσε.



Νωρίτερα σήμερα, ο Donald Trump επανέλαβε το πάγιο αίτημά του για επιπλέον οικονομική συνδρομή των υπόλοιπων κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.
«Είναι άδικο για εμάς.
Υποστηρίζουμε με πάθος τον θεσμό του ΝΑΤΟ, ωστόσο επιθυμούμε τα υπόλοιπα κράτη να συμβάλουν το δίκαιο μερίδιό τους, κάτι που δεν κάνουν πολλά από αυτά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. επανέλαβε σήμερα ότι η χώρα του και οι σύμμαχοί τους θα νικήσουν «την ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία και τις δυνάμεις του θανάτου»:
«Θα νικήσουμε την ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία και δεν θα επιτρέψουμε να ριζώσει στην χώρα μας.
Σήμερα στέλνουμε όλοι μαζί το εξής μήνυμα στις δυνάμεις του θανάτου και της καταστροφής: η Αμερική και οι σύμμαχοί τους θα σας νικήσουν.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία γενοκτονίας, διαπράττοντας θηριωδίες σε ολόκληρο τον κόσμο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης