Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Ενδεχόμενη έξοδος της Γαλλίας από την ευρωζώνη θα αυξήσει το κόστος δανεισμού της

Villeroy (ΕΚΤ): Ενδεχόμενη έξοδος της Γαλλίας από την ευρωζώνη θα αυξήσει το κόστος δανεισμού της
«Αν η Γαλλία υστερεί [των υπολοίπων χωρών των ευρωζώνης] σε όρους ανάπτυξης, αυτό δεν οφείλεται στα αυστηρά μέτρα υπερβολικού ελλείμματος... αλλά στις ανεπαρκείς εσωτερικές της μεταρρυθμίσεις»
Ενδεχόμενη έξοδος από την ευρωζώνη θα φέρει αντιμέτωπη τη Γαλλία με υψηλότερο κόστος δανεισμού από τις αγορές, όπως προειδοποίησε σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 το μέλος του Συμβουλίου Διακυβέρνησης της ΕΚΤ και διοικητής της κεντρικής Τραπέζης Γαλλίας, Francoise Villeroy de Galhau, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.
Αφορμή για την - αυτονόητη, κατά τ' άλλα - υπενθύμιση του Villeroy αποτέλεσε ο υπέρτατος ευρωσκεπτικισμός της ηγέτιδας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, η οποία σήμερα ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία για τη διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας υποσχόμενη να καταπολεμήσει την παγκοσμιοποίηση και να βγάλει τη Γαλλία από την ευρωζώνη, οργανώνοντας δημοψήφισμα και για την έξοδο της Γαλλίας από την Ε.Ε..
«Η ιδέα της εγκατάλειψης του ευρώ και της υποτίμησης του νομίσματός μας με στόχο τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα παραβλέπει το γεγονός, ότι η χρηματοδότηση του γαλλικού χρέους [τότε] θα κοστίζει σημαντικά περισσότερο», σύμφωνα με τον Villeroy, ο οποίος προέβλεψε, ότι το κόστος δανεισμού για τη Γαλλία θα μπορούσε να ξεπεράσει και τα 30 δισ. ευρώ.
Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης υπερασπίστηκε τους κανόνες της ευρωζώνης για τα δημοσιονομικά ελλείμματα έναντι όσων αποδίδουν σε αυτά την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας.
«Αν η Γαλλία υστερεί [των υπολοίπων χωρών των ευρωζώνης] σε όρους ανάπτυξης, αυτό δεν οφείλεται στα αυστηρά μέτρα υπερβολικού ελλείμματος... αλλά στις ανεπαρκείς εσωτερικές της μεταρρυθμίσεις», όπως υποστήριξε ο Villeroy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης