Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βενιάμης (ΕΕΕ): Οι συνδικαλιστές μπλοκάρουν τη δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας στα πλοία

Βενιάμης (ΕΕΕ): Οι συνδικαλιστές μπλοκάρουν τη δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας στα πλοία
«Κάποιοι σαν τον κ. Νταλακογιώργο θέλουν και μπλοκάρουν στο όνομα συνδικαλιστικών αιτημάτων το δικαίωμα των παιδιών να φύγουν από τις καφετέριες και το αδιέξοδο»
Τα αιτήματα των συνδικαλιστών μπλοκάρουν τη δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας στα ελληνόκτητα πλοία, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89», ο κ. Βενιάμης έβαλε στο στόχαστρο τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ, Αντώνη Νταλακογιώργο, τονίζοντας πως «δεν μπορεί κάποιος που κάθεται σε μια καρέκλα να κόβει το συνταγματικό δικαίωμα σε νεαρούς Έλληνες να βρουν δουλειά».
«Σε 5.000 ελληνόκτητα πλοία δεν υπηρετούν ούτε πέντε Έλληνες επειδή οι συνδικαλιστές δεν δέχονται να προχωρήσει η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με διεθνώς ανταγωνιστικούς όρους», σχολίασε.
«Τα τελευταία χρόνια έχω φέρει στην κάθε κυβέρνηση την έννοια της ναυτοσύνης που υπήρχε τη δεκαετία του '80.
Να το επαναφέρουμε πως: να δώσουμε το δικαίωμα να έρθουν με ανταγωνιστικούς μισθούς όχι αυτούς που θα αποφασίσει ο κάθε πλοιοκτήτης αλλά με βάση τη διεθνή σύμβαση που ισχύει για τους ξένους που απασχολούνται σήμερα στα καράβια.
Αυτή τη σύμβαση έχουμε προτείνει και στην κυβέρνηση και στους συνδικαλιστές να τη συζητήσουμε και να μπορέσουμε να δώσουμε νέες θέσεις εργασίας σύννομές με βάση τα διεθνή κρατούντα», συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως επειδή αρνείται η ΠΝΟ να υπογράψει νέα σύμβαση που να δίνει το δικαίωμα στους παλιούς ναυτικούς να πάνε στα πλοία με ατομικές συμβάσεις με μίνιμουμ μισθό τα διεθνώς προβλεπόμενα απέ την International Transport Workers' Federation (ITF), ο κάθε ιδιοκτήτης αρνείται να τους πάρει γιατί δεν υπάρχει η συλλογική σύμβαση που θα του το επέτρεπε να το κάνει με αποδεκτό νομικά τρόπο.
Σε ό,τι αφόρα στις αμοιβές, ο κ. Βενιάμης σημείωσε ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (μέλος της οποίας είναι και η ΠΕΝΕΝ) εκπροσωπεί και τη Διεθνή Ένωση Ναυτικών και ξέρει ποια μισθολόγια επικρατούν.
«Αυτά τα πληρώματα έχουν ένα μισθολόγιο, μια σύμβαση.
Ο ναυτόπαις είναι περίπου στα 700 - 800 δολάρια.
Ο ναύτης είναι 1.800 ευρώ.
Γιατί κάποιοι σαν τον κ. Νταλακογιώργο θέλουν και μπλοκάρουν στο όνομα συνδικαλιστικών αιτημάτων το δικαίωμα αυτών των παιδιών να φύγουν από τις καφετέριες και το αδιέξοδο», είπε ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης