Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχωρούν ενόψει του ΔΝΤ - Οι εκτιμήσεις της Credit Suisse

FT: Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχωρούν ενόψει του ΔΝΤ - Οι εκτιμήσεις της Credit Suisse
Οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας αναμένουν γρήγορη λύση για τη δεύτερη αξιολόγηση αργότερα τον Φεβρουάριο του 2017
Στην υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στο 7,4%, ενόψει της συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ αναφέρονται οι Financial Times.
Όπως αναφέρεται το sell off έχει περιοριστεί καθώς το συμβούλιο του ΔΝΤ ετοιμάζεται να συζητήσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρεται και στις σημερινές (6/2/2017) δηλώσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ότι τυχόν αποχώρηση του ΔΝΤ θα ισοδυναμεί με τερματισμό του προγράμματος.
Το ΔΝΤ έχει επανειλημμένως συγκρουστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους πιέζοντας για μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και χαμηλότερους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018.



Σύμφωνα με τους Financial Times, αναλυτές της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, εξακολουθούν να αναμένουν μία «γρήγορη» λύση για τη δεύτερη αξιολόγηση αργότερα στον Φεβρουάριο.
Αν το ΔΝΤ και η ΕΕ λύσουν τις διαφορές τους και δεχθούν το σχέδιο της Αθήνας για τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις, αυτό αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αργότερα μέσα στον μήνα και «να επιτρέψει στη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», αργότερα φέτος.
«Υπάρχει κάποια μορφή επιτακτικής πολιτικής ανάγκης, πιστεύουμε, με την προτίμηση όλων να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις τουλάχιστον πριν τις γαλλικές εκλογές, για να μη δηλητηριασθεί περαιτέρω η ευρωπαϊκή πολιτική συζήτηση», δήλωσε ο Giovanni Zanni της ελβετικής τράπεζας.
«Επομένως, μία απόφαση μπορεί τελικά να προωθηθεί τον επόμενο μήνα ή το αργότερο τον Απρίλιο, εάν οι διαφωνίες δεν είναι πολύ μεγάλες», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης