Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τον Schulz να «πλησιάζει» την Merkel, το ρίσκο για τα γερμανικά ομόλογα αυξάνεται

Με τον Schulz να «πλησιάζει» την Merkel, το ρίσκο για τα γερμανικά ομόλογα αυξάνεται
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας εκτοξεύτηκε στο 29%, κερδίζοντας ποσοστό 6%
Στο υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Ιούνιο έφτασε ο σχετικός δείκτης για το ρίσκο των γερμανικών κρατικών ομολόγων, μετά τη χθεσινή δημοσκόπηση που έφερνε τον Martin Schulz μία ανάσα από την Καγκελάριο Angela Merkel.
Η γνωστοποίηση της υποψηφιότητας του κ. Schulz στις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, μείωσε μέσα σε μια εβδομάδα την απόσταση από 14% σε 4% μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της κ. Merkel, όπως έδειξαν τα ευρήματα δημοσκόπησης της κυριακάτικης Bild.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) εκτοξεύτηκε στο 29%, κερδίζοντας ποσοστό 6%, ενώ το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) χάνει 4% και βρίσκεται στο 33%.
Οι Πράσινοι και η Αριστερά (Die Linke) χάνουν αντίστοιχα 2% και βρίσκονται στο 8%, ενώ αμετάβλητα είναι τα ποσοστά του ακροδεξιού- αντιευρωπαϊκού- λαϊκιστικού - ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και των Φιλελευθέρων (FDP) με 11% και 6% αντίστοιχα.
Στην περίπτωση που μπορούσαν άμεσα οι ψηφοφόροι να εκλέξουν Καγκελάριο, η A. Merkel θα λάμβανε 41% και ο Μ.Schulz 38%, ενώ το αντίθετο δείχνει άλλη πρόσφατη δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD που δίνει ποσοστά 50% στον M. Schulz και 34% στη A. Merkel.



Στον απόηχο λοιπόν των παραπάνω, το ρίσκο για αθέτηση πληρωμής στα ομόλογα της ισχυρότερης οικονομίας της Ε.Ε. εκτοξεύτηκε.



Σε παρόμοιο αρνητικό κλίμα και η αβεβαιότητα για την οικονομική πολιτική της Ε.Ε.:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης