Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΒΒ+» για την Πορτογαλία η Fitch - Σταθερό το outlook

Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΒΒ+» για την Πορτογαλία η Fitch - Σταθερό το outlook
Η Fitch επισημαίνει στη σχετική της έκθεση πως η μεσογειακή χώρα παρουσιάζει ένα δυνατό ισχυρό επιχειρηματικό περιβάλλον και ένα πολύ υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ 
Στην επιβεβαίωση της βαθμολογίας «ΒΒ+» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (σε ξένο και εγχώριο νόμισμα) της Πορτογαλίας προχώρησε η Fitch, διατηρώντας παράλληλα τις προοπτικές (outlook) 12μήνου σταθερές.
Ταυτόχρονα, ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΒΒ+» για τα ομόλογα χωρίς εξασφαλίσεις της χώρας, σε «Α+» το ανώτατο όριο αξιολόγησης και σε «Β» τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ξένο και εγχώριο νόμισμα.
Η Fitch επισημαίνει στη σχετική της έκθεση πως η μεσογειακή χώρα παρουσιάζει ένα δυνατό ισχυρό επιχειρηματικό περιβάλλον και ένα πολύ υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της κατηγορίας «ΒΒ».
Επίσης, εκτιμά πως η ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας συνεχίστηκε το 2016, με την αύξηση του ΑΕΠ να ανέρχεται στο 1,3% και όχι στο 1,8% που προβλέπει η πορτογαλική κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,3% το έτος που αφήσαμε πίσω μας (έναντι 2,7% των αρχικών εκτιμήσεων), λόγω του μειωμένου ποσού των δαπανών (στο 46% του ΑΕΠ).
Επιπλέον, η Fitch τονίζει πως το ποσοστό του δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ θα υποχωρήσει στο 123,5% το 2020, για να φτάσει στο 121,6% το 2025.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης