Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τις διμερείς σχέσεις με την Κούβα θα επανεξετάσει η κυβέρνηση του Donald Trump

Τις διμερείς σχέσεις με την Κούβα θα επανεξετάσει η κυβέρνηση του Donald Trump
Επί των ημερών του Δημοκρατικού Προέδρου Barack Obama, οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έπαψαν να είναι εχθρικές έπειτα από περίπου 65 χρόνια
Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κούβας μπαίνουν πλέον στο στόχαστρο της κυβέρνησης του Donald Trump, ακυρώνοντας έτσι όλη τη σχετική προσπάθεια του Barack Obama.
Όπως ανέφερε νωρίτερα ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, «η κυβέρνηση θέτει υπό επανεξέταση τις διμερείς σχέσεις με την Κούβα», κάτι που αποτελούσε και προεκλογική υπόσχεση του Ρεπουμπλικάνου.
Επί των ημερών του Δημοκρατικού Προέδρου Barack Obama, οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έπαψαν να είναι εχθρικές έπειτα από περίπου 65 χρόνια.
Ενδεικτικά, μέσα στο 2016, η Ουάσινγκτον διόρισε μετά από μισό αιώνα πρέσβη στην Αβάνα, ενώ ταυτόχρονα υπέγραψε εμπορικές συμφωνίες, κατάφερε να καταργήσει τα όποια εμπάργκο σε προϊόντα αλλά και πολίτες, άνοιξε το δρόμο για επενδύσεις Αμερικανών στο νησί και ξεκίνησε τις απευθείας πτήσεις από αμερικανικά σε κουβανέζικα αεροδρόμια.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης