Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Παραμένει ενισυμένο το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιανουάριο 2017 - Στις 54,5 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Παραμένει ενισυμένο το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιανουάριο 2017 - Στις 54,5 μονάδες ο PMI
Η δημιουργία νέων εργασιών στις χώρες της ζώνης του ευρώ βρίσκεται σε υψηλά 9 ετών
Δυναμικό ξεκίνημα για το νέο έτος καταγράφει το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2017, με τις εξαγωγές να διατηρούνται σε υψηλά πεντέμιση ετών και τη δημιουργία νέων εργασιών να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI της Markit διαμορφώθηκε στις 54,4 μονάδες, παραμένοντας αμτάβλητος σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο δείκτης παρέμεινε σε ρυθμούς ανάπτυξης για 43ο συνεχόμενη μήνα.
Η ανάπτυξη καθοδηγήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη δραστηριότητα στον μεταποιητικό κλάδο και στον κλάδο υπηρεσιών, οι οποίοι παρέμειναν ενισχυμένοι σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Η παραγωγή αυξήθηκε τόσο στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) όσο και στην Ιρλανδία, η οποία μάλιστα βρέθηκε σε υψηλό δέκα μηνών, στις 59,3 μονάδες.
Παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε ελαφρώς σε Γερμανία και Ισπανίας, αμφότερες παρέμειναν αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο, ενώ η Γαλλία συνεχίζει την ανάκαμψη των τελευταίων μηνών, με το επιχειρηματικό κλίμα να βρίσκεται σε υψηλά 67 μηνών.
Επιπλέον, ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας στη ζώνη του ευρώ ήταν ο ταχύτερος από τον Φεβρουάριο του 2008, με τα υψηλότερα ποσοστά να καγράφονται σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης