Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σε υψηλό 8 ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιανουάριο 2017 - Στις 58,3 μονάδες ο PMI

Ρωσία: Σε υψηλό 8 ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιανουάριο 2017 - Στις 58,3 μονάδες ο PMI
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 44 μηνών
Περαιτέρω ενίσχυση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα της Ρωσίας τον Ιανουάριο του 2017, όπως καταδεικνύει σήμερα (3/2) ο σχετικός δείκτης της Markit, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έναρξη του νέου έτους.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 58,3 μονάδες, έναντι 56,6 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2016, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2008, την ίδια στιγμή που η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας βρέθηκε σε υψηλό 44 μηνών.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο κλάδος υπηρεσιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 58,4 μονάδες, έναντι 56,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, διατηρώντας τη δυναμική που έχει κατά τους τελευταίους μήνες.
Η άνοδος της επιχειρηματικής δραστηριότητας δέχθηκε στήριξη σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των νέων επιχειρήσεων, η οποία ήταν μεγαλύτερη από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο, ενώ η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων βρέθηκε στο ισχυρότερο επίπεδο των τελευταίων 44 μηνών, καθώς οι εταιρίες αναμένουν τα νέα προϊόντα να ενισχύσουν τη μελλοντική δραστηριότητα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης