Ρωσία: Σε υψηλό 8 ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιανουάριο 2017 - Στις 58,3 μονάδες ο PMI

Ρωσία: Σε υψηλό 8 ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιανουάριο 2017 - Στις 58,3 μονάδες ο PMI
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 44 μηνών
Περαιτέρω ενίσχυση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα της Ρωσίας τον Ιανουάριο του 2017, όπως καταδεικνύει σήμερα (3/2) ο σχετικός δείκτης της Markit, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έναρξη του νέου έτους.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 58,3 μονάδες, έναντι 56,6 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2016, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2008, την ίδια στιγμή που η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας βρέθηκε σε υψηλό 44 μηνών.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο κλάδος υπηρεσιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 58,4 μονάδες, έναντι 56,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, διατηρώντας τη δυναμική που έχει κατά τους τελευταίους μήνες.
Η άνοδος της επιχειρηματικής δραστηριότητας δέχθηκε στήριξη σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των νέων επιχειρήσεων, η οποία ήταν μεγαλύτερη από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο, ενώ η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων βρέθηκε στο ισχυρότερο επίπεδο των τελευταίων 44 μηνών, καθώς οι εταιρίες αναμένουν τα νέα προϊόντα να ενισχύσουν τη μελλοντική δραστηριότητα.www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS