Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Τα μέτρα μου για τη μετανάστευση διασφαλίζουν τη θρησκευτική ελευθερία και ανοχή στις ΗΠΑ

Trump: Τα μέτρα μου για τη μετανάστευση διασφαλίζουν τη θρησκευτική ελευθερία και ανοχή στις ΗΠΑ
Οι μετανάστες από τις 7 χώρες που δεν αποδέχεται ο Trump «είναι αυτοί που θα σχεδίαζαν να μπουν στη χώρα μας με σκοπό της διάδοση της βίας ή της καταπίεσης άλλων ανθρώπων στη βάση της θρησκείας τους ή του τρόπου ζωής τους»
Η γενικευμένη απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ ανθρώπων που προέρχονται από επτά μουσουλμανικές χώρες την οποία επέβαλε προ ημερών ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος, Donald Trump, εν μέσω παγκόσμιων επικρίσεων, κατά τον ίδιο θα διασφαλίσει τη θρησκευτική ελευθερία και την ανοχή στις ΗΠΑ.
Την τουλάχιστον παράξενη, αντιφατική αυτή δήλωση πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 ο Trump, για να ισχυριστεί, ότι «Ο κόσμος είναι γεμάτος προβλήματα, αλλά πρόκειται να τα λύσουμε, εντάξει; Αυτό κάνω - Φτιάχνω τα πράγματα».
Ο διακηρυγμένος στόχος του Trump με τον οποίο αιτιολογεί τη λήψη των ακραίων αντι-μεταναστευτικών μέτρων του είναι, ότι αυτά προστατεύουν τη χώρα από τρομοκρατικές απειλές.
Ο Trump συνέχισε λέγοντας, ότι «Μας [τις ΗΠΑ] εκμεταλλευόταν σχεδόν κάθε έθνος στον κόσμο. Αυτό θα σταματήσει να συμβαίνει», ζητώντας παράλληλα να μπει τέλος στη βία κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων.
Εντύπωση προκαλεί η απόλυτη γενίκευση του Trump, ότι οι μετανάστες από τις επτά μουσουλμανικές χώρες εναντίον των οποίων ισχύουν οι απαγορεύσεις του για είσοδο στις ΗΠΑ «είναι αυτοί που θα σχεδίαζαν να μπουν στη χώρα μας με σκοπό της διάδοση της βίας ή της καταπίεσης άλλων ανθρώπων στη βάση της θρησκείας τους ή του τρόπου ζωής τους».
Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, τα μέτρα που υιοθέτησε θα εξασφαλίσουν, ότι οι άνθρωποι που εισέρχονται στις ΗΠΑ αποδέχονται τις αμερικανικές αξίες, περιλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης