Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Ο Τσίπρας θα δεχθεί μείωση αφορολόγητου - Απίθανες οι πρόωρες εκλογές

tags :
Citigroup: Ο Τσίπρας θα δεχθεί μείωση αφορολόγητου -  Απίθανες οι πρόωρες εκλογές
Η αμερικανική τράπεζα τονίζει ότι η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές της αποτελεί απίθανο σενάριο
Στη θέση ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα είναι απίθανο, εμμένει η Citigroup.
Στο ημερήσιο σχόλιό της με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2017, η αμερικανική τράπεζα τονίζει ότι η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές της αποτελεί απίθανο σενάριο, όπως και η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Η Citigroup σημειώνει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανό να δεχθεί τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 6.000 ευρώ από τα 8.363 ευρώ, προκειμένου να ξεκλειδώσει η διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε χθες στη Βουλή ότι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για επιπλέον ρευστότητα είναι παράλογες και αντισυνταγματικές.
Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγηση, οδηγώντας έτσι τη χώρα σε εκλογές.
Στη χθεσινή της ανάλυση, όπως μετέδωσε το bankingnews, η Citigroup τόνισε ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, τόσο των Ευρωπαίων όσο και της Ελλάδας, να πυροδοτηθεί μια νέα αναταραχή, καθώς θα αυξηθούν κατακόρυφα οι κίνδυνοι αθέτησης πληρωμών ή και Grexit.
Έτσι, η πιθανότητα για μια συμφωνία σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής εντός των προσεχών μηνών είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλο σενάριο, αν και η προθεσμία της 20ης Φεβρουαρίου φαίνεται αρκετά σφιχτή.
Σύμφωνα με τη Citi, το σενάριο ότι η ανάγκη επίτευξης μιας συμφωνίας και από την πλευρά των πιστωτών αυξάνεται, όσο προσεγγίζουμε τις εκλογές σε διάφορες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης