Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Να συσταθεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς τον Τσίπρα πρωθυπουργό

Θεοχαρόπουλος: Να συσταθεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς τον Τσίπρα πρωθυπουργό
Αυτό χρειάζεται ο τόπος για να μην φτάσουμε σε αδιέξοδα και πιστωτικά γεγονότα τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Υπέρ της ανάγκης να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου, η οποία θα προχωρήσει με ορίζοντα διετίας και με πρόσωπα κοινής αποδοχής και χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό τάσσεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θ. Θεοχαρόπουλος.
«Η λύση είναι εδώ και τώρα μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων η οποία θα προχωρήσει σε ορίζοντα διετίας με πρόσωπα κοινής αποδοχής και πρωθυπουργό όχι τον κ. Τσίπρα, για να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα μπροστά.
Αυτό χρειάζεται ο τόπος για να μην φτάσουμε σε αδιέξοδα, για να μην υπάρχουν πιστωτικά γεγονότα τα οποία μπορούν να προκληθούν.
Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα, η διαδικασία των εκλογών μπορεί να δημιουργήσει η ίδια πιστωτικό γεγονός στη χώρα πριν κλείσει η αξιολόγηση.
Και με τον κίνδυνο αυτής της απαράδεκτης κυβέρνησης, η οποία πρέπει να φύγει, αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει την χώρα σε επικίνδυνες καταστάσεις.
Για αυτό χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο με χρονικό ορίζοντα την διετία και με πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης πρόσωπα κοινής αποδοχής» τόνισε μιλώντας στο Βήμα Fm ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης, ο κ.Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι τα περί πολιτικής διαπραγμάτευσης που λέει η κυβέρνηση, θυμίζουν την περίοδο πριν το καλοκαίρι του 2015.
«Μόλις δεν μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξασφαλίσει τα βασικά και να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος, αυτό το οποίο κάνει είναι να προχωρά σε πολιτική διαπραγμάτευση.
Η οποία βέβαια δεν έχει κανένα αποτέλεσμα όταν προηγουμένως παρουσιάζεται ο κ. Τσακαλώτος απομονωμένος στο τελευταίο Eurogroup απέναντι σε όλες τις άλλες χώρες.
Και αυτό σας θυμίζει κάτι;
Είναι ο κ. Βαρουφάκης στα τελευταία Eurogroup του 2015 του καλοκαιριού» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι οι διαρθρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν και έσοδα, θα μειώσουν και δαπάνες, χωρίς να έχουμε κοινωνικά άδικα μέτρα.
«Απαιτείται σοβαρότητα, αυτή η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει ούτε από τα λάθη της, κάνει ακριβώς τα ίδια.
Όμως δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν και να ανοίξουν ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα η θέση της χώρας στην ευρωζώνη και την Ε.Ε..
Κατακτήσεις για τις οποίες είμαστε εδώ οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις για να τις διασφαλίσουμε» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι η δήλωση Ξυδάκη όχι μόνο είναι απαράδεκτη αλλά εξυπηρετεί τα σχέδια του Schaeuble.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης