Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Δύσκολος μήνας για τη Wall Street ο Φεβρουάριος 2017 – Αυξημένος ο δείκτης VIX

BofA: Δύσκολος μήνας για τη Wall Street ο Φεβρουάριος 2017 – Αυξημένος ο δείκτης VIX
Οι επιδόσεις του δείκτη «φόβου» VIX αποδεικνύουν μία αντιστροφή του κλίματος αισιοδοξίας
Απαισιόδοξη εμφανίζεται για το μήνα Φεβρουάριο 2017 και τις αμερικανικές αγορές η Bank of America, αποτιμώντας τα «σημάδια» των τελευταίων ημερών αλλά και τα ιστορικά στοιχεία.
Όπως τονίζει ο Stephen Suttmeyer, αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας, το «ράλι Trump», η ραγδαία άνοδος που ακολούθησε δηλαδή στους δείκτες της Wall Street μετά την 8η Νοεμβρίου 2016, ξεπέρασε σε ένταση ακόμα και αυτό του Brexit.
Ωστόσο, όπως φαίνεται και παρακάτω, οι επιδόσεις του δείκτη «φόβου» (αποτυπώνει την ψυχολογία των επενδυτών για τις επόμενες 30 ημέρες) VIX αποδεικνύουν μία αντιστροφή του κλίματος αισιοδοξίας.




Επίσης, επικαλούμενη και στοιχεία προηγούμενων ετών, η τράπεζα διαπιστώνει ότι ο Φεβρουάριος υπήρξε πάντα ένας από τους χειρότερους μήνες για τη Wall, με τη μέση απόδοση από το 1928 να είναι -0,05%.
Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο τον κάθε Φλεβάρη που ακολουθεί τις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α. (όπως του 2017), με τη μέση διαχρονική πτώση να φτάνει το 3,84%.







Ο αναλυτής επικαλείται για τις δυσοίωνες προβλέψεις του και τη συμπεριφορά των πιο 15 «δραστήριων» μετοχών του δείκτη S&P 500, διαπιστώνοντας πως το κατώτατο όριο διακύμανσής τους έχει μειωθεί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης