Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωζώνη εντός 6μήνου σχεδιάζει η Le Pen, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της χώρας

Έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωζώνη εντός 6μήνου σχεδιάζει η Le Pen, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της χώρας
Σύμφωνα με τον Messiha, το «καλύτερο σενάριο θα ήταν να υπάρχει μια κοινή συμφωνία για τη διάλυση της Ευρωζώνης»
Έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωζώνη εντός έξι μηνών θα επιχειρήσει η Marine Le Pen, η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (National Front - NF), εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της χώρας στις εκλογές του Μαΐου.
Ο Jean Messiha, σύμβουλος της Le Pen, συγκεκριμενοποίησε τις υποσχέσεις του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος να επιδιώξει το «Frexit», δηλαδή την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, επισημαίνοντας πως το γαλλικό κράτος θα επαναπροσδιορίσει το ανεξόφλητο χρέος των πάνω από 2 τρισ. ευρώ σε νέο φράγκο και θα «εγγυηθεί» ότι οι εταιρείες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην αγορά χρέους, ώστε να υπάρχει μια ομαλή μετάβαση από το ευρώ.
Η Le Pen έχει από καιρό υποσχεθεί να αποκαταστήσει τη νομισματική κυριαρχία στη Γαλλία, τασσόμενη εναντίον των κανόνων περί χρέους και των απαγορεύσεων της ΕΕ για τις κρατικές δαπάνες.
Τα σχόλια του συμβούλου της Le Pen συμπυκνώνουν τα σχέδια του κόμματος, σχέδια που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το ευρώ και της χρηματοδότηση των κρατικών δαπανών από την κεντρική τράπεζα.
Σύμφωνα με τον Messiha, το «καλύτερο σενάριο θα ήταν να υπάρχει μια κοινή συμφωνία για τη διάλυση της Ευρωζώνης».
Χωρίς τη σμφωνία, το κόμμα θα προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την έξοδο της χώρας από το ευρώ - το πρώτο δημοψήφισμα στα 18 χρόνια της συμμετοχής της Γαλλίας στο ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης