Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Διατηρεί αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική η Κεντρική Τράπεζα

Ιαπωνία: Διατηρεί αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική η Κεντρική Τράπεζα
Η Bank of Japan παραμένει επιφυλακτική για το τι αντίκτυπο θα έχουν οι πολιτικές του Donald Trump
Σταθερή στη χαλαρή νομισματική πολιτική της παρέμεινε η Τράπεζα της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια της σημερινής (31/) συνεδρίασης, αποφεύγοντας παράλληλα να αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό κατά το επόμενο έτος, καταδεικνύοντας τη νευρικότητα που υπάρχει αναφορικά με τις πολιτικές του αμερικανού προέδρου Donald Trump.
Τα στελέχη της κεντρικής τράπεζας της χώρας συναντήθηκαν στον απόηχο των σκληρών παρατηρήσεων του Trump απέναντι στο εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας και στους κατασκευαστές αυτοκινήτων της, οι οποίες συνεχίζουν να αντηχούν μέσα στους κύκλους της πολιτικής του Τόκιο.
Αναλυτικότερα, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσησε να κρατήσει τα επιτόκιά της αμετάβλητα στα πολύ χαμηλά της επίπεδα, καθώς και να διατήρησε τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό στην επόμενη χρήση, που ξεκινάει τον Απρίλιο του 2017, στο 1,5%, στις τριμηνιαίες εκτιμήσεις της.
Οι εν λόγω κινήσεις ήρθαν παρά τις ανοδικές αναθεωρήσεις σχετικά με τις προβλέψεις ανάπτυξης της τράπεζας για το τρέχον οικονομικό έτος.
Να σημειώσουμε ότι η μη αναθεώρηση των προβλέψεων της τράπεζας αποτελεί ένα σημάδι ότι η χάραξη της πολιτικής της χώρας αρχίζει σταδιακά να επηρεάζεται από τις παρατηρήσεις του Trump σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την άμυνα μέχρι το εμπόριο και τη νομισματική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης