Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι ευρωπαϊκές μετοχές θα έχουν διπλάσιες αποδόσεις από τις αμερικανικές το 2017

Goldman Sachs: Οι ευρωπαϊκές μετοχές θα έχουν διπλάσιες αποδόσεις από τις αμερικανικές το 2017
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι ο S&P 500 θα κλείσει το 2017 στις 2.300 μονάδες 
Μόλις η αβεβαιότητα, που επικρατεί λόγω των εκλογών, περιοριστεί οι ευρωπαϊκές μετοχές θα φτάσουν σε αποδόσεις τις αμερικανικές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Goldman Sachs, ο δείκτης Stoxx Europe 600 θα έχει απόδοση 8% συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων μέχρι το τέλος του 2017, λόγω του αδύναμου δολαρίου, της ισχυρής παγκόσμιας ανάπτυξης και της ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου.
Όσον αφορά στον δείκτη S&P 500, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει ότι θα έχει απόδοση 4%, καθώς η αισιοδοξία σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ ξεθωριάζει και περιορίζει το ράλι των μετοχών.
«Οι αμερικανικές μετοχές θα εξακολουθήσουν να κινούνται ανοδικά αλλά λιγότερο απ' ό,τι οι ευρωπαϊκές που έχουν αρχίσει να τις πλησιάζουν» είπε η Mueller-Glissmann της Goldman Sahcs.
«Αυτό που προκαλεί αισιοδοξία στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι οι φορολογικές μειώσεις και η δημοσιονομική τόνωση.
Ωστόσο και τα δυο θα μπορούσαν να αποδυναμωθούν κατά τη διάρκεια του έτους» είπε χαρακτηριστικά.
Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών κλάδων που προτιμάει η Goldman Sachs, καθώς επωφελούνται από μια πιο απότομη καμπύλη αποδόσεων.
Σύμφωνα με τον Mueller-Glissmann, οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν τραπεζικές μετοχές για να αντισταθμίσουν την ευαισθησία των χαρτοφυλακίων τους σε υψηλότερες αποδόσεις.
Ωστόσο, άλλοι στρατηγικοί αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η σχέση μεταξύ των τραπεζών και των αποδόσεων των ομολόγων θα εξασθενίσει τελικά.
Τέλος, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι ο δείκτης Stoxx Europe 600 θα ολοκληρώσει το 2017 ενισχυμένος κατά 3,7% από τα επίπεδα που έκλεισε την Παρασκευή (21/1/2017) ενώ ο S&P 500 θα «κλείσει» το έτος στις 2.300 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης