Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αύξηση +0,6% στις λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2016

Ιαπωνία: Αύξηση +0,6% στις λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2016
Για το σύνολο του 2016, οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν κατά -0,6%
Αύξηση κατά +0,6% σημειώθηκε στις λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2016, συντελώντας το δεύτερο συνεχόμενη μήνα ανόδου, καταδεικνύοντας ότι οι καταναλωτικές δαπάνες στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ενδεχομένως να βρίσκονται σε ανοδική πορεία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, η εν λόγω αύξηση ήρθε μετά από την άνοδο του +1,7% που καταγράφηκε τον Νοέμβριο, ωστόσο για το σύνολό του 2016, οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν κατά -0,6%.
Αρκετοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι καταναλωτές είναι απρόθυμοι να προβούν σε δαπάνες, καθώς η αύξηση των μισθών παραμένει σε υποτονικά επίπεδα, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Shinzo Abe να καλεί τις εταιρίες να πληρώνουν περισσότερο τους εργαζομένους.
Σε ότι αφορά τις πωλήσεις στα καταστήματα μεγάλης κλίμακας, καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -1,3% τον Δεκέμβριο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, δηματοδοτώντας την πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης