Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Schroders: Υπάρχει ένας κίνδυνος στην Ευρώπη που δεν έχει προβλέψει κανείς - Δεν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών

Schroders: Υπάρχει ένας κίνδυνος στην Ευρώπη που δεν έχει προβλέψει κανείς - Δεν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών
Όπως δηλώνει η Johanna Kyrklund το θέμα δεν είναι εάν θα κερδίσει ο λαϊκισμός στις εκλογές της Γερμανίας και της Γαλλίας αλλά η επόμενη μέρα 
Οι επερχόμενες εκλογές -κυρίως στη Γαλλία και στη Γερμανία- έχουν κάνει νευρικούς πολλούς οικονομολόγους της Wall Street καθώς το κύμα του λαϊκισμού σαρώνει όλο τον κόσμο.
Πολλοί ασχολούνται με το εάν υπάρχει περίπτωση να νικήσει η Marine Le Pen στη Γαλλία ή όμοιοι της στη Γερμανία που έχουν ενισχυθεί στον απόηχο του Brexit.
Ωστόσο, κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με την επιρροή των λαϊκιστικών κομμάτων ακόμα και στην περίπτωση που δεν κερδίσουν στις εκλογές.
Το ευρωπαϊκό σχέδιο αμφισβητείται όλο και περισσότερο, δηλώνει στο Business Insider, η Johanna Kyrklund της Schroder.
«Αν πάρεις το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν είναι ανάγκη να κερδίσει τις εκλογές το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου για να βγει η χώρα από το ευρώ…
Τόσο ακραία κόμμα μπορούν να επηρεάσουν τις πολιτικές, ακόμα και χωρίς να κερδίσουν τις εκλογές, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με πολιτικές συμμαχίες που είναι συχνές στην ήπειρο» δήλωσε.
Σύμφωνα με την ίδια, το κεντρικό σενάριο είναι ότι οι υποψήφιοι που στηρίζονται από το κατεστημένο θα κερδίσουν.
Ωστόσο, πιστεύει ότι η άνοδος της δημοτικότητας των λαϊκιστικών κομμάτων θα προκαλέσει μια «μετατόπιση του κέντρου βάρους στην Ευρώπη».
Για παράδειγμα, ακόμα και αν η Le Pen δεν κερδίσει στις γαλλικές εκλογές, οι υποστηρικτές της θα επηρεάσουν αναμφίβολα την πολιτική του κόμματος που θα κερδίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης