Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα ΝΔ με 29,9% έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτη η Χρυσή Αυγή

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα ΝΔ με 29,9% έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτη η Χρυσή Αυγή
Εκτός Βουλής Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων
Προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση, που είδε σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση», η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 29,9%, έναντι 19,4%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 6%, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ (5%) και Δημοκρατική Συμπαράταξη (5%).
Εκτός Βουλής βρίσκεται ο κυβερνητικός εταίρος Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς λαμβάνει το 2,5% των ψήφων, ενώ με το ίδιο ποσοστό εκτός Βουλής μένει και η Ένωση Κεντρώων.
Εκτός βρίσκονται, επίσης, το Ποτάμι (2%), η Πλεύση Ελευθερίας (1,8%), η Λαϊκή Ενότητα (1%), αλλά και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (1,2%).
Το 5,2% των ερωτηθέντων θα επέλεγαν άλλο κόμμα, ενώ 9,5% δεν έχει αποφασίσει και 9% θα έριχνε άκυρο ή λευκό.

Interview: Προβάδισμα 10,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ερωτηθέντες απάντησαν και «ποια χώρα θεωρούν περισσότερο φιλική προς την Ελλάδα», με την Ρωσία να έρχεται ως πρώτη επιλογή με ποσοστό 43%, τις ΗΠΑ με μεγάλη διαφορά στο 16% και τη Γερμανία στο 13%.



Αντίστοιχα, στην ερώτηση ποιον ηγέτη εκτιμούν οι Έλληνες περισσότερο, ο Ρώσος Vladimir Putin συγκέντρωσε ποσοστό 39%, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel 11%, ενώ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, μόλις 9%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης