Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε θετικό έδαφος παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιανουάριο 2017 - Στις 54,3 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε θετικό έδαφος παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιανουάριο 2017 - Στις 54,3 μονάδες ο PMI
Η απασχόληση εντός Ευρωζώνης αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008
Σε θετικό έδαφος παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2017, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, παρά το γεγονός ότι σημείωσε μικρή επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,3 μονάδες, έναντι 54,4 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2016, παραμένοντας σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πεντέμιση ετών.
Παράλληλα, η απασχόληση εντός Ευρωζώνης αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008, γεγονός που τονώνει την αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων.
Καθοριστικός παράγοντας για την εν λόγω ανάπτυξη αποτέλεσαν ο μεταποιητικός κλάδος και ο κλάδος υπηρεσιών, οι οποίοι παρά την ελαφριά επιβράδυνσή τους διατήρησαν αξιοσημείωτους ρθυμούς ανάπτυξης.
Παράλληλα, οι πληθωριστικές πιέσεις εντείνονται εν μέσω του Ιανουαρίου, με το μέσο κόστος των εισροών να αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2011, τόσο στον κλάδο υπηρεσιών, όσο και στον μεταποιητικό.
Σε ότι αφορά τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρωζώνης, η Γερμανία σημείωσε επιβράδυνση, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τον μέσο όρο των χωρών, ενώ αντιθέτως κάτω από αυτόν βρέθηκε η Γαλλία, με τη δραστηριότητα ωστόσο να επιταχύνεται με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Ιούνιο του 2011.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης