Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλό 5,5 ετών η επιχειρηματική δραστηριότητα, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2017

Γαλλία: Σε υψηλό 5,5 ετών η επιχειρηματική δραστηριότητα, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2017
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σε υψηλό πεντέμιση μηνών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2017, δείγμα του ότι οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές θα δημιουργήσουν ένα περιβόλλον περισσότερο φιλικό προς τους επενδυτές.
Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης της Markit διαμορφώθηκε στις 53,8 μονάδες, έναντι 53,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 53,3 μονάδες.
Ο δείκτης παρέμεινε ακόμα πιο μακρία από το όριο των 50 μονάδων, ο οποίο δηλώνει στασιμότητα, καταφράφοντας την υψηλότερη τιμή του από τον Ιούνιο του 2011.
"Υπάρχει μία αίσθηση ότι το πολιτικό προσκήνιο στη Γαλλία αλλάζει και αυτό θα είναι προς το καλύτερο, στηρίζοντας τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και τις επιχειρήσεις", σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εάν η επιχειρηματική δραστηριότητα διατηρήσει τους ίδιους ρυθμούς και μετά τον Ιανουάριο, η χώρα μπορεί να περιμένει περαιτέρων ανάπτυξη για το σύνολο του πρώτου τριμήνου, η οποία θα μπορούσε να ξεπεράσει το +0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης