Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον 30.000 νέες θέσεις εργασίας «χαρίζει» το Brexit στην Πολωνία το 2017

Τουλάχιστον 30.000 νέες θέσεις εργασίας «χαρίζει» το Brexit στην Πολωνία το 2017
«Μπορεί οι Πολωνοί να έχουν μετακομίσει στο Λονδίνο, τώρα όμως οι εταιρείες μετεγκαθίστανται από το Λονδίνο στην Πολωνία»
Τουλάχιστον 30.000 νέες θέσεις εργασίας θα φέρει στην Πολωνία μέσα στο 2017 το επικείμενο Brexit, καθώς ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη προγραμματίσει να μετεγκαταστήσουν όλες ή μέρος των δραστηριοτήτων τους από το νησί.
Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, τονίζοντας ότι έχει ο ίδιος συναντηθεί με τους επικεφαλής 30 επιχειρήσεων, κυρίως χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Από το 2004 (σσ: όταν η Πολωνία εισήλθε στην Ε.Ε.) και μετά πάνω από 1 εκατομμύρια Πολωνοί έχουν μεταναστεύσει στη Μεγάλη Βρετανία προς αναζήτηση εργασίας, με την κυβέρνηση της χώρας πλέον να προσπαθεί να τους φέρει πίσω.
Στο πλαίσιο αυτό η εγχωρία κυβέρνηση εφαρμόζει ήδη ένα πολύχρονο σχέδιο τόνωσης της οικονομίας συνολικού ύψους 1 τρισ. ζλότι (245 δις δολάρια).
«Μπορεί οι Πολωνοί να έχουν μετακομίσει στο Λονδίνο, τώρα όμως οι εταιρείες μετεγκαθίστανται από το Λονδίνο στην Πολωνία», σχολίασε μεταξύ άλλων σε ομιλία του στη Βαρσοβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης