Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: O Buffett από υποστηρικτής της Clinton θαυμαστής του Trump - Στηρίζει τις επιλογές του

Bloomberg: O Buffett από υποστηρικτής της Clinton θαυμαστής του Trump - Στηρίζει τις επιλογές του
Ο Buffett είχε προεκλογικά στηρίξει την υποψηφιότητα Clinton ενώ συχνά είχε συγκρουστεί με τον Trump
Έναν απροσδόκητο σύμμαχο απέκτησε ο νέος αμερικανός πρόεδρος, τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Warren Buffett ο οποίος δήλωσε ότι «στηρίζει τις επιλογές Trump για τη στελέχωση του υπουργικού συμβουλίου, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες εκφράζει μεγάλη μερίδα του κογκρέσου».
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Buffett δήλωσε «ότι ένας Πρόεδρος εταιρείας, - όπως είναι κι ο ίδιος- θα πρέπει να έχει την ικανότητα να επιλέγει τους ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν να κάνει τη δουλειά του».
Υποστήριξε μάλιστα ότι σε αυτό το πνεύμα και ο Trump έκανε τις δικές του επιλογές με τις οποίες συμφωνεί.
«Την άποψη αυτή υποστηρίζω ανεξάρτητα από το ποιός είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ» είπε χαρακτηριστικά.
Διευκρίνισε φυσικά ότι «εάν αυτοί που έχεις επιλέξει αποτύχουν στο έργο τους τότε είναι δικός σου το λάθος και πρέπει να αντικατασταθούν».
Ο 86 χρονος Warren Buffett είχε προεκλογικά στηρίξει την υποψηφιότητα της Hillary Clinton, γεγονός που προκαλεί ενδιαφέρον καθώς με τον Donald Trump είχε συχνά στο παρελθόν συγκρουστεί.
Μάλιστα, έχει επιμείνει στην δημοσιοποίηση της φορολογικής του δήλωσης κάτι που συνηθίζεται στους υποψηφίους προέδρους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, εδώ και περίπου 4 δεκαετίες αλλά έχει αρνηθεί ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης