Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (ΛΑΕ): Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να επαναπαυτούν στις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις

Στρατούλης (ΛΑΕ): Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να επαναπαυτούν στις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις
Τι αναφέρει ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους συνδικαλιστικούς φορείς των συνταξιούχων
«Οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού στους εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις είναι χωρίς πραγματικό αντίκρισμα», τονίζει ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους συνδικαλιστικούς φορείς των συνταξιούχων.
Κατά τον ίδιο, είναι άνευ ουσίας οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού στους συνταξιούχους ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις τους
Ο κ. Στρατούλης σημειώνει ότι «μειώσεις των συντάξεων προβλέπονται από το νόμο 4387/2016 και θα οδηγήσουν σε λεηλασία των εισοδημάτων των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων κατά 8,25 δισ. ευρώ μέχρι το 2019.
Επίσης, μειώσεις συντάξεων προβλέπονται με τον κόφτη που ισχύει μέχρι το 2018, τον οποίο η κυβέρνηση, στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης, έχει αποδεχτεί να επεκτείνει μέχρι το 2022».
Τονίζει δε, πως «οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να επαναπαυτούν στις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις, αλλά να συνεχίσουν τους μαζικούς και ενωτικούς αγώνες τους, για την απόκρουση της νέας προωθούμενης από τους δανειστές και την κυβέρνηση ασφαλιστικής κατεδάφισης και για την αντιμνημονιακή ανατροπή, που είναι πλέον προϋπόθεση για την ίδια την επιβίωση τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης